Και η Great Wall το...χαβά της!

Great-wall-recycles-ora-punk-cat_jpg

Στο Chengdu είδαμε ένα αυτοκίνητο που το λες και αμφιλεγόμενο: το Ora Ballet Cat. Καλά σίγουρα δεν περιμέναμε να μείνουμε και με το στόμα ανοιχτό, αφού μερικές εταιρίες από Κίνα πλευρά είναι καλές στο... copy paste. 

Η Great Wall είναι η εταιρεία που κατέχει την Ora και μια πολυτελή μάρκα που ονομάζεται WEI. Όταν η τελευταία άρχισε να ασχολείται με ένα άλλο ρετρό concept πιστέψαμε πως θα ήταν εντελώς νέο. Δεν είναι όμως. Πρόκειται για ένα Ora Punk/Ballet με διαφορετικές λεπτομέρειες.

Ανεξάρτητα από το όνομα που θα έχει το πρωτότυπο, κοιτάζοντας το προφίλ του διακρίνουμε αρκετές ομοιότητες με το μοντέλο που προαναφέραμε. Η κολώνα C είναι αυτή που καθιστά πιο προφανή τη συγγένεια των δυο αυτοκινήτων, αλλά πέραν αυτής υπάρχουν και άλλα κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα, οι πόρτες και τα φτερά είναι ίδια στα δυο μοντέλα, μόνο τα φωτιστικά είναι εκείνα που διαφέρουν στο πρωτότυπο της WEI.

Η Great Wall διαμόρφωσε εσκεμμένα το εμπρός καπό με τέτοιο τρόπο προκειμένου να μοιάζει αρκετά με ένα αμερικανικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950. Η πόρτα του χώρου αποσκευών φιλοξενεί ένα εφεδρικό ελαστικό.

Ωστόσο, το προφίλ του πρωτότυπου της WEI δείχνει ότι αυτές ήταν προσαρμογές σε κάτι που ήδη υπήρχε. Δυστυχώς για τη Great Wall, αυτές οι αλλαγές δεν ήταν πολύ αποτελεσματικές ώστε να καταφέρει να αποκρύψει το αυτοκίνητο που κρύβεται από κάτω.

Δεν θα εκπλαγούμε αν η WEI αποφασίσει να πουλήσει αυτό το “concept” σε υψηλότερη τιμή. Αν ήθελε απλώς να παρουσιάσει ένα νέο στυλ ή να προβλέψει ένα μελλοντικό αυτοκίνητο – όπως συνήθως κάνουν τα πρωτότυπα – θα ήταν εντελώς ξεχωριστό εξωτερικά και όχι ένα αυτοκίνητο που βασίζεται σαφώς σε κάποιο μοντέλο το οποίο θα τεθεί σύντομα σε παραγωγή. Στοιχηματίζουμε πάντως πως το πρωτότυπο WEI θα προσφέρει τις ίδιες μπαταρίες LFP που χρησιμοποιούνται και στο Punk/Ballet Cat. Έτσι θα υπάρχουν δύο επιλογές χωρητικότητας: 47,8 kWh και 59,1 kWh, με αυτονομία στον κύκλο δοκιμών NEDC 401 και 501 km αντίστοιχα, όπως προκύπτει δηλαδή από το Ora EV.

Το WEI θα μπορούσε επίσης να προσφέρει μια διαφορετική μπαταρία – με περισσότερα κύτταρα και μεγαλύτερη αυτονομία. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν έγινε όμως.


Είναι γεγονός πως  η μείωση του κόστους είναι απαραίτητη καθώς επίσης και η χρήση υπαρχόντων μηχανικών μερών εξυπηρετούν τη βιωσιμότητα μιας εταιρίας.

Δεν είναι πολιτικά οθό όμως, που η Great Wall δημιούργησε ένα πρωτότυπο βασισμένο αμιγώς σε όχημα παραγωγής που μάλιστα είναι πιστό αντίγραφο του VW Beetle.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης