Κορυφαία σε ασφάλεια τα μοντέλα Volvo

Κορυφαία σε ασφάλεια τα μοντέλα Volvo

Η Volvo αποτελεί τον μοναδικό κατασκευαστή όπου τα μοντέλα της λαμβάνουν την διάκριση Top Safety Pick +.

BB1gBg3q

Η σουηδική εταιρεία είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για τα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που προσφέρουν τα μοντέλα της, ένα στοιχείο που ξεκίνησε από το μακρινό 1959 και την υιοθέτηση ζωνών τριών σημείων.


Εν έτει 2021 και η Volvo πιστοποιείται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) ως ο πρώτος κατασκευαστής που όλα τα μοντέλα της φέρουν την διάκριση Top Safety Pick +. Τελευταίο μοντέλο που αναγνωρίστηκε ως κορυφαίο ήταν το ηλεκτρικό Volvo XC40 Recharge, χάρη στο οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων βραβείων που έχουν απονεμηθεί μέσα σε ένα έτος, από το 2013, όταν και θεσπίστηκε η συγκεκριμένη διάκριση. Πιο αναλυτικά, η Volvo μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 έχει λάβει 15 βραβεία, εκ των οποίων τα 9 τον Φεβρουάριο, τα 5 τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο.
Κλείσιμο

Για να λάβει κάποιο μοντέλο τον τίτλο «Top Safety Pick +» θα πρέπει να έχει επιτύχει πλήρως στις φημισμένες δοκιμές πρόσκρουσης, ενώ και ο στάνταρ εξοπλισμός συστημάτων υποβοήθησης θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Στο περιθώριο της βράβευσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car USA, Anders Gustafsson δήλωσε: «Ανεξάρτητα του αμαξώματος, κινητήρα και επίπεδο εξοπλισμού, τα μοντέλα της εταιρείας προσφέρουν κορυφαία προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Νιώθουμε υπερηφάνεια που το IIHS αναγνωρίζει τις προσπάθειες μας, βραβεύοντας κάθε μοντέλο που κατασκευάζουμε σήμερα. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει πετύχει αυτή τη διάκριση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης