Το Audi e-tron GT μέσα από τα μάτια του σχεδιαστή του

Το Audi e-tron GT μέσα από τα μάτια του σχεδιαστή του

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte, μιλά για τα μυστικά του e-tron GT λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτρικού super saloon στις 9 Φεβρουαρίου.

audi_e-tron_gt_teaser__1_
Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση του Audi e-tron GT μετρά πλέον σε ημέρες και η Audi μας δίνει κάποιες επιπλέον πληροφορίες και μάλιστα μέσω ενός από τους πιο αρμόδιους να μιλήσουν για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, τον Marc Lichte, επικεφαλής σχεδιασμού της Audi.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει το e-tron GT σαν ένα gran turismo. «Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός προέκυψε για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που είχαν προδιαγραφές για αγώνες μεγάλης διάρκειας. Η διαφορά των μοντέλων GT σε σχέση με τα καθαρόαιμα sports cars έχει να κάνει με το πιο φιλόξενο σαλόνι και την μεγαλύτερη άνεση που προσφέρουν. Ως αμιγώς ηλεκτρικό το e-tron GT μεταφέρει αυτή τη φιλοσοφία με ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον πλαίσιο χωρίς καμία υποχώρηση στην απόδοση και τις επιδόσεις».





Σύμφωνα με τον Lichte ένα από πιο δυνατά στοιχεία του σχεδιασμού του Audi e-tron GT είναι η πολύ χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση η οποία συμβάλει την μείωση των απωλειών ισχύος και στην αύξηση της αυτονομίας. Μάλιστα η σιλουέτα του e-tron GT είναι μια δήλωση της νέας σχεδιαστική φιλοσοφίας που θα δούμε στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Audi. «Οι αρχές της βιώσιμης κινητικότητας μπορούν να εκφραστούν με διάφορους τρόπους μέσα από το σχεδιασμό. Στόχος μας ήταν να αποτυπώσουμε αυτές τις αρχές μέσα από το πρίσμα της ηλεκτροκίνησης και της πολυτέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο για παράδειγμα στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται πολλά ανακυκλωμένα υλικά ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής δερμάτινων επενδύσεων». Ακόμα περισσότερα για το Audi e-tron GT θα μάθουμε στην πρεμιέρα του μοντέλου στις 7 Φεβρουαρίου.


Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης