Το μέλλον της μετακίνησης είναι η ηλεκτροκίνηση

Το μέλλον της μετακίνησης είναι η ηλεκτροκίνηση

Η τεχνολογία κάνει ακόμη πιο δελεαστική την οδήγηση και το leasing μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτήν, παρέχοντάς μας το κατάλληλο αυτοκίνητο και τις ανάλογες υπηρεσίες

1-leaseplan

Sponsored Content

Ίσως να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους μετακίνησης στην Ελλάδα είναι η ηλεκτροκίνηση. Αρκεί να σκεφτούμε πως το τρόλεϊ, το τρένο, το τραμ, βασίζονται σε αυτήν. Όμως, υπάρχουν ακόμη επιφυλάξεις στη χρήση ιδιωτικών ηλεκτρικών οχημάτων ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματά τους. Ανάμεσα σε αυτά σημαντική θέση έχει το κόστος αφού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σε πολλές περιπτώσεις φθηνότερα από τα αυτοκίνητα με diesel αν συγκρίνουμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, που περιλαμβάνει χαμηλότερο κόστος συντήρησης και ηλεκτρισμού και χαμηλότερη φορολογία.

Σε όλο τον κόσμο, οι μεγάλοι κατασκευαστές εντάσσουν όλο και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα τους. Tesla, Volkswagen, Mercedes, BMW, Kia, Audi, Renault, Nissan έχουν ήδη μπει δυναμικά στην αγορά, ενώ πολλοί άλλοι ακόμη πρόκειται να το πράξουν σύντομα, καθώς οι διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις δείχνουν πως το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στην ηλεκτροκίνηση.

Καθαρό περιβάλλον, ικανοποιημένοι οδηγοί
Τα αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας που κινούνται με ηλεκτρισμό έχουν τις ίδιες δυνατότητες με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας, αθόρυβη λειτουργία και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πολλές πανεπιστημιακές έρευνες αποδεικνύουν ότι, ακόμα και αν συμπεριλάβουμε την παραγωγή της μπαταρίας, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο για το περιβάλλον από ένα αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης, ντιζελοκίνητο ή βενζινοκίνητο, καθώς δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα αλλά και τα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία οξείδια του αζώτου. Παράλληλα, οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι διότι η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διασκεδαστικότερη, εύκολη και συναρπαστική, χάρη στην «οδήγηση με ένα πεντάλ».

2-DSC6603_copy


Απορίες για τη νέα τεχνολογία
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κινούνται με ενέργεια που αποθηκεύουν σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί κάποια ερωτήματα σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να φορτίσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πόσο μεγάλη αυτονομία παρέχουν οι μπαταρίες. Δηλαδή, τι θα κάνουμε αν το αυτοκίνητο μας αφήσει στη μέση του δρόμου; Πόσο «κρατάει» η μπαταρία; Υπάρχουν υποδομές που θα μας κάνουν να νιώσουμε ασφαλείς;

Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε. Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζονται το βράδυ στο σπίτι ή στον χώρο στάθμευσης της επιχείρησης. Η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει βέβαια σχέση με τις καιρικές συνθήκες, τη λειτουργία του κλιματιστικού, την επιτάχυνση, τον τρόπο οδήγησης κ.λπ.. Πολλά από τα νέα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να διανύσουν πάνω από 300 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Κατά μέσο όρο, η ίδια απόσταση στοιχίζει σχεδόν τα μισά όταν διανύεται με ηλεκτρικό όχημα σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα διότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι οικονομικότερη σε σχέση με τη βενζίνη, και τα ηλεκτρικά οχήματα αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με τα συμβατικά. Και ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να είναι πιο ακριβά στην αγορά τους σε σχέση με τα συμβατικά βενζινοκίνητα/πετρελαιοκίνητα οχήματα, μπορείτε να επιλέξετε τη μίσθωση ενός ηλεκτρικού οχήματος με ένα προσιτό και σταθερό μηνιαίο μίσθωμα.


Ηλεκτρικά οχήματα με leasing
Κλείσιμο
Για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης χωρίς όμως να δεσμευτεί με αγορά, το leasing είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Για τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα, απαιτούνται μερικά βήματα. Στην LeasePlan, οι εξειδικευμένοι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επαγγελματίες, μπορούν να σας συμβουλέψουν για την καλύτερη στρατηγική μετάβασης, ανάλογα με τις ανάγκες σας, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών σχετικές με το ηλεκτρικό σας όχημα. Ξεκινώντας από τη βοήθεια στην επιλογή του σωστού ηλεκτρικού οχήματος και φτάνοντας έως τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την ασφάλιση. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει ενεργή υποστήριξη στην επιλογή της κατάλληλης λύσης φόρτισης για το σπίτι και το γραφείο.

Η εταιρεία παρέχει το what’s next στη μετακίνηση μέσω υπηρεσιών που προσφέρουν υποστήριξη σε κάθε σας βήμα, από την αγορά και τη συντήρηση έως την πώληση πρώην μισθωμένων αυτοκινήτων.

Όποιες και αν είναι οι απορίες ή οι δισταγμοί σας, η LeasePlan θα βρίσκεται κοντά σας σε όλη τη διαδικασία για να σας υποστηρίζει, να απαντά στις ερωτήσεις σας σχετικά με τις λύσεις φόρτισης και να σας διευκολύνει σε όλες τις άλλες πρακτικές λεπτομέρειες. Και το σημαντικό είναι πως θα αποφασίσετε στην πράξη αν σας ταιριάζει η ηλεκτροκίνηση χωρίς το άγχος της αγοράς αφήνοντας τα υπόλοιπα σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες μίσθωσης οχημάτων στον κόσμο, με 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η LeasePlan, χάρη στο πλήρες πακέτο υπηρεσιών και τις πλέον ανταγωνιστικές προσφορές μίσθωσης που προσφέρει, είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης, είτε χρειάζεστε μόνο ένα αυτοκίνητο είτε έναν ολόκληρο στόλο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης