Επετειακή έκδοση του GT-R με 720 ίππους σκέφτεται η Nissan

Επετειακή έκδοση του GT-R με 720 ίππους σκέφτεται η Nissan

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό Τύπο το Nissan GT-R θα κλείσει την πολυετή καριέρα του με μια ειδική επετειακή έκδοση 720 ίππων.

nissan_gt-r_nismo
Το Nissan GT-R είναι το μακροβιότερο supercar που υπάρχει σήμερα στην αγορά καθώς βρίσκεται κοντά μας από το 2007 όμως εκτός από άκρως ποθητό παραμένει και άκρως ανταγωνιστικό απέναντι σε πολύ νεότερους ανταγωνιστές.
Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα και της συνεχούς αναβάθμισης την οποία η Nissan φροντίζει να παρέχει στον Godzilla όλο αυτό το διάστημα. Με την καριέρα του όμως να πλησιάζει πλέον στο τέλος της η ιαπωνική εταιρία φαίνεται να προετοιμάζει ένα τελευταίο ηχηρό πυροτέχνημα με το οποίο το GT-R θα πει το τελευταίο αντίο. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα στο ιαπωνικό Best Car Web η Nissan θα παρουσιάσει μια τελευταία ειδική έκδοση η οποία θα φορά τον αναβαθμισμένο κινητήρα που υπάρχει στο συλλεκτικό GT-R50 της Italdesign.

Εάν αυτή η φήμη επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την πιο δυνατή έκδοση παραγωγής του GT-R με τον 3.8 V6 twin-turbo κινητήρα να φθάνει τους 720 ίππους και τα 79,5 χλγμ. ροπής, πράγμα που σημαίνει πως πιθανότατα θα είναι ταχύτερο και από την νέα 911 Turbo S. Για να φθάσει σε αυτή την απόδοση ο κινητήρας έχει νέους υπερτροφοδότες, πιο άγριους εκκεντροφόρους, εγχυτήρες μεγαλύτερης παροχής, αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης καθώς και βελτιωμένη εισαγωγή και εξαγωγή. Βέβαια θα πρόκειται για μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής καθώς προβλέπεται η δημιουργία μόλις 20 αντιτύπων κάτι που σημαίνει πως θα αποκτήσει εξαιρετικά υψηλή συλλεκτική αξία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης