Εθνικός κίνδυνος η συγκατοίκηση
tsekouras-thanasis-2

Θανάσης Τσεκούρας

Εθνικός κίνδυνος η συγκατοίκηση

Στην κανονική ζωή η συμβουλή είναι σοφή για τους άνδρες. Πρόσεξε πού βάζεις την υπογραφή σου και... κάτι άλλο.

Εύκολα μπορεί να παραφραστεί και στην πολιτική. Πρόσεξε τις συμμαχίες σου και... κάτι άλλο.

Το πιο επικίνδυνο στρατηγικό λάθος που διέπραξε ο Α. Τσίπρας στην κυβερνητική διαδρομή του ήταν ότι επέλεξε ως σύμμαχό του τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Και τώρα το πληρώνει με πανάκριβο τόκο.

Ακόμη και οι πιο αμέριμνοι παρατηρητές του Μαξίμου έχουν πλέον καταλάβει ότι το γυαλί έχει σπάσει. Ο Καμμένος αποτελεί βαρίδι για τον Τσίπρα γιατί η συγκατοίκηση προκαλεί δυσφορία ακόμη και σε στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστροφα, ο Τσίπρας είναι πρόβλημα για τον υπουργό Αμυνας. Γιατί του αποψιλώνει το ήδη συρρικνωμένο εκλογικό ακροατήριό του. Με ορατότατο κίνδυνο να βλέπει την επόμενη Βουλή με το κιάλι.

Ωστόσο, το ζήτημα έχει ευρύτερες διαστάσεις, γιατί ένα πρόβλημα κυβερνητικό τείνει να διογκωθεί σε εθνικό. Ο υπουργός Αμυνας είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Καθημερινά στήνει καφενειακούς καβγάδες με την Τουρκία με μια γελοία ρητορική κουτσαβακισμού και τζάμπα μαγκιάς. Αυτό το μείγμα ερασιτεχνισμού και ασυναρτησίας συνδυάζεται με την απουσία κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στον τουρκικό κίνδυνο. Μιας πολιτικής με αρχή, μέση και τέλος.

Και το κυριότερο. Ο πρωθυπουργός είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι αδυνατεί να ελέγξει στοιχειωδώς τον υπουργό Αμυνας - με τον τρόπο που κουτσά-στραβά τον «περιόριζε» μέχρι τώρα.

Το κοκτέιλ είναι τρομακτικό. Ενας υπουργός Αμυνας που κινείται στα μείζονα εθνικά θέματα σαν τρελό φορτηγό. Μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει ούτε ψήγματα από μια συγκροτημένη εξωτερική πολιτική. Μια Τουρκία που καθημερινά αποδεικνύει ότι χάνεται για τη Δύση. Αν όλα αυτά τα στοιχεία δεν συνθέτουν μια κατάσταση ανοιχτής εθνικής κρίσης, τότε τι άλλο περιμένουμε να δούμε;
Κλείσιμο
Δυστυχώς για τον ίδιο, ο Τσίπρας δεν είναι εύκολο να ξεμπλέξει από τον Καμμένο. Τα σενάρια για αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας «εν πλω» αποδείχτηκαν εν τη γενέσει τους ανόητα και επισφαλή. Αλλωστε και η δεξαμενή των «χρήσιμων ηλίθιων» του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον στερέψει.

Η ρήξη με τον Καμμένο θα σηματοδοτήσει και το οριστικό φινάλε της κυβέρνησης. Απλώς μια ευχή. Το τέλος αυτής της τρελής και επικίνδυνης συγκατοίκησης να μη συμπέσει με την έναρξη μιας εθνικής περιπέτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ