Απελευθέρωσαν την πετρελαιοκίνηση, έρχεται ο «πράσινος» δακτύλιος
takis-trakouselis01

Τάκης Τρακουσέλλης

Απελευθέρωσαν την πετρελαιοκίνηση, έρχεται ο «πράσινος» δακτύλιος

Ξάφνιασε την αγορά αυτοκινήτου η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ξάφνιασε την αγορά αυτοκινήτου η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ενα πάγιο, χρόνιο αίτημα της αγοράς ουσιαστικά ικανοποιήθηκε ξαφνικά, παρότι ο υπουργός Περιβάλλοντος δεχόταν αρνητικές εισηγήσεις από διάφορους φορείς. 

Οι Ελληνες υποψήφιοι αγοραστές πλέον έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν από όλη την γκάμα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. Παρατηρείται όμως μια ανεξήγητη -υπερβολική σε κάποιες περιπτώσεις- στροφή των υποψήφιων αγοραστών προς τους πετρελαιοκινητήρες, μόνο και μόνο γιατί καταναλώνουν λιγότερο από τους βενζίνης. 

Είναι δεδομένο πως η επιλογή ενός αυτοκινήτου με κινητήρα πετρελαίου μπορεί να ωφελήσει αλλά και να βλάψει οικονομικά τον κάτοχό του. Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι ακριβότερα σε αγορά, σε συντήρηση, αλλά και στα ανταλλακτικά απ’ ό,τι τα βενζινοκίνητα. Κριτήριο λοιπόν για την επιλογή κινητήρα θα πρέπει να είναι η κατηγορία (το μέγεθος) του αυτοκινήτου αλλά και τα χιλιόμετρα που αναμένεται να διανύσει. 
Κλείσιμο

Οι πετρελαιοκινητήρες σαφώς ταιριάζουν σε SUV και μεγάλα οικογενειακά μοντέλα. Οι βενζινοκινητήρες, όμως, παραμένουν η καλύτερη επιλογή στα μικρά (πόλης) και μικρομεσαία αυτοκίνητα. Η απελευθέρωση λοιπόν της πετρελαιοκίνησης δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους υποψήφιους αγοραστές, κάτι που συνεπάγεται μελέτη και ψάξιμο για τον κατάλληλο κινητήρα στο επόμενο αυτοκίνητό μας…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network