Σταθεροποιητικές επιρροές αλλά και οικονομική ασφυξία
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Σταθεροποιητικές επιρροές αλλά και οικονομική ασφυξία

Οι θετικές όψεις του Κρόνου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου προσφέρουν ένα αίσθημα σταθερότητας, αλλά η οικονομική πίεση δεν μας αφήνει ακόμα. Ωστόσο οι ρυθμοί επιβραδύνουν και απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή.

Η Αφροδίτη στις 15/4 επιστρέφει σε ορθή πορεία, και μετά από ενάμιση μήνα αναθεωρήσεων σε σχέσεις και συνεργασίες, έχουμε πάρει πλέον τις αποφάσεις μας. Βέβαια συνεχίζει να είναι ο Ερμής τώρα ανάδρομος, γι’ αυτό δεν ευνοούνται ακόμα νέα πράγματα, σε όλους τους τομείς, έως τις 3/5 που θα γυρίσει ορθόδρομος, ενώ συνεχίζονται και οι κλασσικές του καθυστερήσεις και καθημερινές αναποδιές. Δεν είναι καλή εποχή ακόμα για αγοραπωλησίες, συμβόλαια και συμφωνίες, παρά μόνο για τακτοποίηση άλυτων  θεμάτων.

Το θετικό τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου που κορυφώνεται στις 17/4 έρχεται να φέρει ένα αίσθημα σταθερότητας κι ασφάλειας, μετά από τις εκρηκτικές επιρροές και την πολύ έντονη πανσέληνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Η όψη αυτή, μάς βοηθά να πετύχουμε, να γίνουμε πιο οργανωτικοί και ρεαλιστές, να δούμε τα πράγματα όπως είναι, να αναλάβουμε ευθύνες. Μια εποικοδομητική επιρροή.

Ο Ήλιος συναντιέται με τον ανάδρομο Ερμή στις 20/4, μια σύνοδος που αυτές τις μέρες κάνει το κλίμα αρκετά επικοινωνιακό και φέρνει πολλές επαφές, συζητήσεις, και συναντήσεις με ανθρώπους απ’ τα παλιά. Πολλές επίσης ιδέες.

Κλείσιμο
Η όψη που δοκιμάζει εντατικά τις σχέσεις μέσα στον Απρίλιο, το δύσκολο τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου σχηματίζεται ξανά με ακρίβεια στις 21/4, κλείνει αυτή την εποχή κύκλους σε σχέσεις και συνεργασίες, τεστάρει την αξιοπιστία ανθρώπων και δεσμών, δοκιμάζει όμως και την αυτοεκτίμησή μας, το κατά πόσο όμορφοι, ελκυστικοί και αξιόλογοι είμαστε. Είναι η όψη που προκαλεί επίσης οικονομική ασφυξία και “στεγνώνει” την ρευστότητα. Απ’ τις τελευταίες μέρες του μήνα θ’ αρχίσει να εξασθενεί η επιρροή αυτή, η οποία είχε ξεκινήσει απ’ τον Ιανουάριο. Έτσι απ’ τις αρχές Μαΐου είναι πιθανό πλέον να κλείσει και η αξιολόγηση.

Στις 21/4 επίσης ο Άρης μπαίνει στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων και θα μας βγάλει απ’ τη στασιμότητα έως τις 4/6, καθώς θα είναι μια περίοδος αρκετά κινητική, ζωηρή, με πολλές επαφές, συζητήσεις και μετακινήσεις.

Η θετική όψη τριγώνου Ερμή-Κρόνου που κορυφώνεται στις 24/4 μάς βοηθά εκείνες τις μέρες να τακτοποιήσουμε αρκετά θέματα, γραφειοκρατικά ή άλλα, μάς συγκεντρώνει το νου, ενώ είναι μια όψη οργανωτική. Γίνονται αξιόπιστες επαφές και σοβαρές συζητήσεις. Ωριμάζει ο τρόπος επικοινωνίας.

Οι τελευταίες μέρες του μήνα έχουν ορισμένα απρόοπτα, καθώς ο ανάδρομος Ερμής θα συναντήσει τον απρόβλεπτο Ουρανό, με ακρίβεια στις 28/4, οπότε και αναμένονται βλάβες, ξαφνικές αλλαγές προγράμματος και σε ραντεβού, ενώ είναι μια όψη που προκαλεί νευρική ένταση και αϋπνία. Ωστόσο προσφέρει πάρα πολλές έξυπνες ιδέες, λύσεις κι εμπνεύσεις, ενώ κυκλοφορούν και καινούργιες ειδήσεις και μαθαίνουμε τελείως νέα πράγματα.

Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ