Οι τελάληδες της απελπισίας
pagadakis_dimitris_color

Δημήτρης Παγαδάκης

Οι τελάληδες της απελπισίας

Η επανάληψη είναι μητέρα κάθε μάθησης. Είναι, όμως και πρώτη ξαδέρφη της ανίας. Το δεύτερη συγγένεια της την  υπενθυμίζει φορτικά και την διακινεί μονότονα η ηγεσία της Κουμουνδούρου. Μετατρέποντας κάθε απόπειρα πιθανής εμπέδωσης σε πληκτική βαρεμάρα.

Απεύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το «Πρώτο Θέμα» έκκληση προς τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν. Τι πιο λογικό; Και τι πιο σωστό από την εξαγγελίας του ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού; 

 Όχι, όμως, αποδεκτά για τον καχύποπτο Σύριζα, που ως συνήθως διακρίνει πίσω από τις φράσεις του πρωθυπουργού κάποια διαγαλαξιακή, τουλάχιστον, συνομωσία. Αυτομάτως, λοιπόν, έσπευσε με περισπούδαστη κομματική ανακοίνωση να επιδοθεί σε ρητορικά αναμασήματα, αναπαραγωγές και ανακυκλώσεις.

Τον κατηγόρησε με σφοδρότητα για «εμπόριο ελπίδας». Πόσο πια πρωτότυπο; Με τη ίδια ακριβώς φράση τον είχε επιπλήξει ο Αλέξης Τσίπρας το Νοέμβριο του 2020 όταν η κυβέρνηση διεμήνυε πως είχε εξασφαλίσει δωρεάν εμβόλια για τον ελληνικό λαό. 

Για τον υποτίθεται αδάμαστο και τάχα επιστημονικά ενημερωμένο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εμβόλιο δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί!  Ενδεχομένως να ανέμενε την έγκριση του μετά από έγκυρη εργαστηριακή διάγνωση του δόκτορος Παύλου Πολάκη .

Κλείσιμο
 Ατυχώς, προς διάψευση των πλασιέ της καταθλιπτικής γκρίνιας, τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού  με προορισμό την Ελλάδα πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα ανήμερα τα Χριστούγεννα 2020. 

Θα φανταζόταν κανείς ότι έκτοτε οι γυρολόγοι της απελπισίας θα απολογούνταν για την γκάφα τους σε προβλέψεις και την αστοχία τους σε χαρακτηρισμούς. ‘Η, τέλος πάντων, θα έκαναν «τουμπεκί» σύμφωνα με το φιλόσοφο  Λούντβιχ Βιτγκενστάιν που αξίωνε « για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς, θα πρέπει να σωπαίνει». 

Ψιλά γράμματα για τους ιδεολογικά «βεντουζωμένους» με την εποχή του γραμμοφώνου. Η βελόνα τους κόλλησε στο ίδιο παράφωνο μοτίβο. Σε αντίθεση με τη βελόνα του εμβολίου.

Μαζί με «εμπόριο ελπίδας» καταχώρισαν στην ανακοίνωση τους, ως «καινοφανές» το αίτημα της  άρσης στις πατέντες των εμβολίων.  Άλλη μια εικονοκλαστική διεκδίκηση. Μόνο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την είχε ήδη διατυπώσει από τα τέλη του φετινού Ιανουαρίου. 

Βγήκε τότε ο πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων Ελλάδας και ξεκαθάρισε το τοπίο από την ομίχλη που άπλωναν τα καμένα λάδια των εξατμίσεων του Σύριζα. Τόνισε πως πέρα από τα προφανώς δωρεάν δικαιώματα χρήσης των συγκεκριμένων εμβολίων, χάριν του «αλτρουισμού» των πολυεθνικών που φαντασιωνόταν ο Σύριζα, απαιτούνταν πολλά ακόμη. 

\Μεταφορά π.χ. τεχνογνωσίας, παροχή πρώτης ύλης, επενδύσεις δυο περίπου εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και εξειδικευμένο προσωπικό υψηλής κατάρτισης. Με όλα αυτά, απλώς και άμεσα, στη διάθεση της η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία θα χρειάζονται τουλάχιστον 12 με 18 μήνες προκειμένου να παρασκευάσει εμβόλιο.

Λογικά, η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» όφειλε να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Αντιθέτως η ηγεσία του Σύριζα την επανέφερε ματαίως. Και μαζί της κοτσάρισε την απαίτηση  επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. 

Ένα ακόμη φθαρμένο από την επαναλαμβανόμενη χρήση  τροπάριο που ψέλνει σε όλους του τόνους από το περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο όταν η κυβέρνηση προχώρησε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη τις κατήγγειλε με ανυπότακτη αντιπολιτευτική συνέπεια ως ψευδεπίγραφες και τις χαρακτήρισε ως κοροϊδία.

Σαφώς και επιτρέπεται βάσει του Συντάγματος η επίταξη. Σκόπιμα, όμως, η Κουμουνδούρου, οι μαριονέτες και τα παπαγαλάκια της συντηρούν τον μύθο ότι αυτή παρέχεται τζάμπα, αποκρύπτοντας  ότι ο ιδιώτης που τού επιτάσσουν το αντικείμενο αποζημιώνεται.  Είναι ενήμεροι ότι η κλίνη κοστίζει 800 ευρώ ημερησίως - γίνει δεν γίνει χρήση της - συν οι αμοιβές των υπηρεσιών γιατρών και νοσηλευτών. 

Χαλάλι , όμως, κάθε κόστος υπέρ της δημόσιας υγείας. Αλλά, εν προκειμένω, ο χουβαρντάς με τις τσέπες των φορολογουμένων Σύριζα συνεχίζει να πουλάει φούμαρα. Διότι επίσης γνωρίζει καλά ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν παραχωρήσει στον έλεγχο του  Ε.Σ.Υ τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή 3 στις 4 που διαθέτουν  στην Αττική. 

Γίνεται πλέον αντιληπτό πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ξαναθυμάται χαίρεται. Κλωθογυρίζει ιδεοληπτικά ένα μαραμένο πολιτικό αφήγημα και εφευρίσκει φθηνά άλλοθι για να αποφύγει τη πραγματικότητα. 

Την ίδια την καθημερινότητα που εμφανώς πιστοποιεί ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν σχεδιασμένα, ταχύτατα, αποδοτικά και, κυρίως, δωρεάν προς όφελος των πολιτών. Γεγονός που δεν επιτρέπει στους ρουτινιάρικους μεταπράτες της απόγνωσης να παραπλανούν τη κοινωνία με μπαγιάτικούς  αυτοσχεδιασμούς για να παγιώσουν τη μιζέρια τους 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ