Τραμποτρομοκράτης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τραμποτρομοκράτης

Ελάτε τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ενδιαφέρεται για τις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Ακόμα και των Αμερικανών. Αν συνέβαινε κάτι  τέτοιο  θα είχε απαγορεύσει  την  οπλοκατοχή και την οπλοχρησία σε κάθε  γωνιά αυτής της απέραντης  χώρας

Γιατί ποιο το ύψιστο δικαίωμα; Φυσικά η ζωή του κάθε πολίτη. Να είστε βέβαιοι πως δεν του καίγεται καρφί. Αντιθέτως θα έλεγα. Με τέτοια φάτσα και με τέτοιες αντιλήψεις, κομμένος και ραμμένος για κοστουμάκι ως κομπάρσος σε λουτρό αίματος από ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο.

Πάμε παρακάτω. Χαρακτηριστική περίπτωση πλήρους, πρωτοφανούς κυνισμού του πλανητάρχη και της παρέας του, η αδιαφορία του στο άκουσμα τεμαχισμού, εντός της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, του καψερού Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Προφανώς επειδή οι πρίγκιπες και οι σείχιδες αυτής της χώρας θα πληρώσουν έναν ωκεανό δολαρίων προς εξασφάλιση αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Ολα προς πώληση. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

Ο Τραμπ και η παρέα του κολλητοί της Σαουδικής Αραβίας. Του πιο αντιδημοκρατικού κρατιδίου αυτής της περιοχής. Με τους πιο σκληροπυρηνικούς φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους, Και μάλιστα με ύποπττες συναλλαγές και σχέσεις με Αραβες τρομοκράτες. Ολα τ άλλα είναι λόγια του αέρα.

Είναι εξωφρενικά «περίεργο» η Σαουδική Αραβία να διάγει καθεστώτος πλήρους αμερικανικής ασυλίας. Μια χώρα που αν τροφοδοτεί Αραβες τρομοκράτες, σημαίνει πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αδιαφορούν για τα θύματα αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών πληρωμένα με πετροδολάρια των κολλητών Σαουδοαράβων. Φρίκη.

Πάμε στο ψητό Δηλαδή στο Ιρανικό τάνκερ Grace 1. Που τάχα μου, όποια χώρα φιλοξενήσει αυτό το σκάφος θα θεωρηθεί πως ενθαρρύνει τρομοκράτες. Ελα ρε Ντόναλντ, πλάκα μας κάνεις. Είπε ο γαιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Το πρόβλημα έχει μπόλικο βάθος. Γιατί στην περίπτωση που απομονωθεί το Ιράν τότε οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν, και τότε η ευρωπαική βιομηχανία θα υποστεί μεγάλη ζημιά. Τότε οι τιμές όλων των προιόντων θα σπάσουν κάθε ρεκόρ, η κατανάλωση θα υποστεί βλάβη και τότε η ύφεση προς τα πάνω θα καλπάσει.

Με απλά λόγια η πολιτική Τραμπ εναντίον τάχα μου των «τρομοκρατών» του Ιράν, στοχεύει να πλήξει την ευρωπαική οικονομία. Γι αυτό οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να διατηρήσουν την «ψυχραιμία» τους. Γι αυτό διατηρούν δίαυλο επαφών με το Ιράν. Και γι αυτό ο Τραμπ ωρύεται και προειδοποιεί κάθε πρόθυμο που θα διευκολύνει το τάνκερ το Ιρανικό.

Με απλά λόγια. Η εξωτερική πολιτική Τραμπ είναι στο βάθος στοχοπροσηλωμένη εναντίον ευρωπαικών χωρών. Η Γερμανία είναι ο βασικός στόχος και καθόλου οι Αγιατολάχ του Ιράν. Γι αυτό ο Τραμπ βάζει τρικλοποδιές στην Κίνα. Γι αυτό έχει οργανώσει εκστρατεία εναντίον των ευρωπαικών προιόντων, ιδιαιτέρως της Γερμανίας.

Κλείσιμο
Και για να τελειώνω. Παγκόσμιος τρομοκράτης, επί της ουσίας, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Μπροστά του ο Πανοκαμμένος είναι επιπέδου Ουίνστον Τσόρτσιλ, Αν μάλιστα στην εικόνα προσθέσω το έτερον ήμισυ από Αγγλία, δηλαδή τον Μπάρις Τζόνσον, ε τότε εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες.

Φανταστείτε δηλαδη η Σωρρακώσταινα με Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ελάχιστες ευρωπαικές χώρες που λειτουργεί με ορθολογισμό και απλή κοινή λογική. Ολα τούμπα. Απίστευτο αλλά ολότελα αληθινό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ