Εικονική πραγματικότητα
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Εικονική πραγματικότητα

O προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές διεξάγεται σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας. Μια πλειοδοσία παροχών και υποσχέσεων από την Κυβέρνηση που συνδυάζεται με διανομές επιδομάτων, σαν η χώρα να έχει βγει από την στενωπό, σαν να μην χρωστά 355 δισεκατομμύρια και σαν να έχουμε αποφύγει οριστικά και αμετάκλητα τον κίνδυνο μιας νέας οικονομικής κατάρρευσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, αλλά αυτός δεν είναι λόγος η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται λες και η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Απέχουμε πολύ ακόμη από την κανονικότητα και μας το υπενθυμίζει ο κλοιός των φόρων για τους πολλούς που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τα capital Control κληρονομιά των ανοησιών του 2015 που εξακολουθούν να κρατούν κλειδωμένα τα χρήματα των ελλήνων, καθώς η Κυβέρνηση φοβάται να τα καταργήσει.

Τις επόμενες τέσσερις-πέντε ημέρες που απομένουν ως τις ευρωεκλογές, η Κυβέρνηση εκτός από τη «13η σύνταξη» και το δώρο Χριστουγέννων θα συνεχίσει να δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Δεν κοστίζει τίποτε και μπορεί να πείσει κάποιους ψηφοφόρους. Ωστόσο, η πραγματικότητα για όλους τους πολίτες θα έρθει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και δεν θα είναι άλλη από το φόρο εισοδήματος, τον φόρο ακίνητης περιουσίας και όλες τις άλλες φορο-επιβαρύνσεις που θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Η πραγματικότητα όμως μετά τις ευρωεκλογές δεν θα είναι καθόλου ρόδινη και για την Κυβέρνηση. Όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, στις 5 Ιουνίου θα εκδοθεί η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των δανειστών, η οποία και θα συζητηθεί στις 13 Ιουνίου στο Εurogroup του Λουξεμβούργου. Ηδη ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε δημοσίως ότι οι παροχές οδηγούν σε σημαντική απόκλιση το 2019. Στο μεταξύ και μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι δανειστές να τραβούν από το αυτί την Κυβέρνηση, όλοι εμείς για τέσσερις-πέντε ημέρες ακόμη θα συνεχίσουμε να ζούμε το μύθο μας στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα