fousas_new_photo_blog

Η εκτέλεση του ομογενούς Βορειοηπειρώτη και η Αλβανική Κυβέρνηση

Αντώνιος Γρ. Φούσας

Σχετικά με την εκτέλεση την 28/10/2018 στο χωριό Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου του ομογενούς μας  στη Β. Ήπειρο Κων/νου Κατσίφα, βρισκόμουνα εκεί κατά την ημέρα του επεισοδίου.

Επίσης, έχω συνεχή ενημέρωση από παράγοντες της ομογένειας στη Β. Ήπειρο και επιπλέον αυτό μου επιβάλλει η ιδιότητα μου ως πρώην Προέδρου και για πολλά χρόνια της Επιτροπής Ελληνοαλβανικής Φιλίας στην Ελληνική Βουλή.

Ο δολοφονηθείς Κων/νος Κατσίφας καταγόταν από το χωριό Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου στην Αλβανία. Εργαζόταν παλαιότερα και για λίγο καιρό στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στο χωριό του στο Βουλιαράτι, όπου ζουν και οι γονείς του. Ήταν πατέρας μιας κόρης 12 ετών, η οποία βρίσκεται, με τη μητέρα της στην Ελλάδα. Επρόκειτο για ένα νέο άνθρωπο ηλικίας 35 ετών και όλοι στο χωριό του τον θεωρούσαν ένα πολύ καλό νέο, πατριώτη και λεβέντη στη συμπεριφορά του. Μάλιστα κατά τις τελευταίες τοπικές κοινοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Πρόεδρος στο χωριό του (δημογεροντία) και ναι μεν ήλθε δεύτερος και δεν εξελέγη Πρόεδρος, αλλά η δύναμή του ήταν πολύ μεγάλη και αξιοπρόσεκτη για την ηλικία του. Συνέχιζε όμως να ενδιαφέρεται για το χωριό του και ν΄ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Μέσα στο χωριό Βουλιαράτι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος, το οποίο θεωρείται ως σημείο αναφοράς για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Στη σημείο αυτό, προ ετών, ο νεαρός τότε Κων/νος Κατσίφας τοποθέτησε μια ελληνική σημαία ως σύμβολο της μεγάλης συμβολής της Ελλάδος το έτος 1940 στον αγώνα κατά του φασισμού και ναζισμού. Αυτή τη σημαία δεν την έβλεπαν με «καλό μάτι» οι Αλβανοί και ιδίως οι Αστυνομικοί, που υπηρετούσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαρατίου και μάλιστα πολλές φορές επιχείρησαν να την κατεβάσουν. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε πολλά προβλήματα και εντάσεις στις σχέσεις των εκεί Βορειοηπειρωτών με την τοπική Αλβανική Αστυνομία και γενικότερα με την Αλβανία.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, ο Δήμος Δρόπολης ζήτησε πολλές φορές από την Αλβανική Κυβέρνηση στα Αστυνομικά Τμήματα των μειονοτικών χωρών, όπως και τους Βουλιαράτες να υπηρετούν ως αστυνομικοί πρόσωπα από την ελληνική μειονότητα, ώστε να αποφεύγονται κάθε είδους παρεξηγήσεις και εντάσεις. Δυστυχώς το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό από την Αλβανική Κυβέρνηση και γι΄ αυτό ήταν πολύ τακτικά παρόμοια επεισόδια.
Την 28η Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής επετείου, η Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων οργάνωσε δύο εξαιρετικές εορταστικές εθνικές εκδηλώσεις. Η μία το πρωί στην Κλεισούρα και η άλλη το μεσημέρι στους Βουλιαράτες, όπου υπάρχει το μεγάλο Νεκροταφείο με Έλληνες ήρωες μαχητές του έπους 1940 – 1941.

Κατά την ημέρα αυτή της εθνικής επετείου οι Αλβανοί Αστυνομικοί επιχείρησαν να κατεβάσουν την παραπάνω ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες, και μάλιστα, στην αντίδραση του Κων/νου Κατσίφα, αυτοί πρώτοι πρότειναν τα όπλα εναντίον του και μάλιστα, μεγάλη αστυνομική δύναμη περικύκλωσε το σπίτι του. Ύστερα απ΄ αυτά, ο Κων/νος Κατσίφας, μπήκε μέσα στο σπίτι του και πήρε ένα καλάσνικοφ και βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα χωρίς να τραυματίσει κανένα. Ύστερα απ΄ αυτό, πολλοί χωριανοί είπαν στον Κων/νο Κατσίφα να φύγει προς το βουνό, όπως και έγινε, για να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια.

Όμως, η Αλβανική Αστυνομία για τη σύλληψη του οργάνωσε μία πρωτοφανή επιχείρηση από ειδικές δυνάμεις, αστυνομικά οχήματα και ελικόπτερα. Όταν τον εντόπισαν σε μία αποθήκη προς το βουνό αντηλλάγησαν μεταξύ τους πυροβολισμοί και, δυστυχώς, εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στο στήθος ο ομογενής μας Κων/νος Κατσίφας, ενώ δεν κτυπήθηκε κανένας αστυνομικός, διότι ο Κων/νος έριχνε στον αέρα και όχι κατά των Αλβανών Αστυνομικών.

Είναι αυτονόητο, ότι σε μία δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα δεν εκτελείται από την Αστυνομία ένας πολίτης της. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύλληψη του και ποτέ δεν εκτελείται εν ψυχρώ. Ούτε, επίσης, ο Πρωθυπουργός της χώρας, με δημόσιες δηλώσεις του, αποκαλεί το νεκρό πολίτη της χώρας του «τρελό» ή «εξτρεμιστικά ανόητο», κάτι που αποτελεί μεγάλη ασέβεια σ΄ ένα νεκρό και στην οικογένειά του. Αντίθετα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός θα πρέπει, με απόλυτη αντικειμενικότητα, να ελέγξει για ποιο λόγο οι Αλβανοί αστυνομικοί θέλησαν να κατεβάσουν αυθαιρέτως την ελληνική σημαία, που, ως εθνική μειονότητα, είχε κάθε δικαίωμα να ανεβάζει και να τιμά τη σημαία της χώρας της και μάλιστα σε μία ημέρα γιορτής ως εθνικής επετείου κατά του φασισμού, που οι Έλληνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ήττα του φασισμού και για όλη την ανθρωπότητα. Ούτε είναι δυνατόν η Αλβανική Κυβέρνηση να μην επιτρέπει στον Έλληνα ιατροδικαστή και Καθηγητή, που νομίμως διορίστηκε, ν΄ ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες Αλβανικές Αρχές θα πρέπει, με απόλυτη αντικειμενικότητα, να ερευνήσουν την όλη υπόθεση και να καταλογίσουν ευθύνες σ΄ εκείνους που απαραδέκτως θέλησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία, που πυροβόλησαν αδικαιολόγητα και που τελικώς εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον άτυχο Κων/νο Κατσίφα».

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Δυτικά προάστια

Ευχάριστη έκπληξη το άρθρο σας. Μπράβο.

Βασίλειος

Ο αντικειμενικός λόγος ενός πρώην πολιτικού που λείπει από το ελληνικό κοινοβούλιο επειδή ο ίδιος δεν θέλησε να υποχωρήσει και να ακολουθήσει το δρόμο των λαϊκιστών πολιτικών που τάζουν σε όλους τα πάντα.

Γ

Απλά από περιέργεια!Πήγατε και στην κηδεία;Θα είστε υποψήφιος στις εκλογές;

Γιώργος Σταθοπουλος

Απελαση άμεσα όλων των παράνομων Αλβανών προς παραδειγματισμό και stop σε όλα τα εμβάσματα προς Αλβανία .Επίσης πολύ αυστηρό έλεγχο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και stop στις βίζες για Ελλαδα . Αλλά φοβάμαι ότι κυβέρνηση Σταλινιστων (για τους άλλους) δεν θα κανει τιποτα.

Δυστυχώς

Θέτετε ερωτήματα που είναι λίγο εως πολύ απαντημένα απο πάντα. Οι Αλβανοί είναι Αλβανοί. Είτε μας αρέσει είτε όχι είναι η ίδια φάρα με τους Τούρκους και ίσως χειρότεροι. Είναι υπάνθρωποι, έπονται σε νοητική εξέλιξη 100 χρόνια απο όλους τους υπόλοιπους λαούς τριγύρω και οι διαθέσεις τους είναι άκρως εχθρικές. Οποιος δεν το βλέπει αυτό είναι είτε χαζός είτε χρηματισμένος προδότης, σαν τον αναστασόπουλο.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Οι Τούρκοι τους είχαν για τις χοντροδουλειές επί τουρκοκρατίας,και μάλιστα οι Αλβανοί είχαν κάνει και μία εφεύρεση.Το πώς να σουβλίζουν τους εχθρούς των τούρκων δηλαδή,χωρίς να πεθαινουν αμέσως από το σούβλισμα,για να υποφέρουν περισσότερο πάνω στη φωτιά που τους βάζανε μετά. Μιλάμε για...ανθρωπιστές...

θεσπρωτος

Ορθοδοξο-βαλκανιο-τουρκο-γυφτο-εβραιο -Ελληνες καθαροι , που μας αρεσει να χρησιμοποιουμε το Ελληνες , για να αισθανομαστε περηφανοι με την σοφια των αρχαιων Ελληνων ....

ο μέγας θεωρητικός

το DNA των σημερινών ελλήνων είναι παλαιολιθικό και νεολιθικό ,παρόμοιο με των μινωιτών των μυκυναίων και των κλασσικών ελλήνων,τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια βγάλαμε και γούστα με κάτι γότθους,ούνους σλάβους αλβανούς και τούρκους αλλά με προσοχή όχι σε ποσοστά μεγαλύτερα του 10% έτσι για να χουμε και ποικιλία μη μας λένε και ακοινώνητους. τώρα θα τη βρούμε και με τους μετανάστες αυτούς που κουβαλάνε οι συριζανέλ θα τους κάνουμε καλούς έλληνες και ορθόδοξους χριστιανούς και θα τους στείλουμε να εποικίσουν τα σκόπια και την αλβανία όλα τα βαλκάνια θα γίνουν η νέα ελλάδα,και κλάμα τα αλβανοσκοπιανά !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Ο εβραϊκός λαός αντιμετώπιζε ένα παρόμοιο επίπεδο διωγμόν στην ιστορία του , αλλά οργανώθηκαν ως έθνος και τώρα είναι ένα από τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο. Ο εβραϊκός λαός μάλλον είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο σήμερα ή ένα από τα έθνη με την μεγαλύτερη επιρροή. Ομος ενοποιηθηκαν για να επιβιώσουν. Ο εβραϊκός λαός μας δείχνει τον δρόμο.

stealthbombardier

Το λεω 1 φορα κι οποιος καταλαβει... Οι Γραικοι / " Νεοελληνες " / Greeks δεν εχουμε καμμια καταγωγη / " αιμα " / " DΝΑ " απο αρχαιους Ελληνες / Hellenes .. Ειμαστε νεο εθνος , απο το 1453 ( συμβολικα ) & μετα... Καταγομαστε απο Αλβανους ( Αρβανιτες ) , Οθωμανους ( Ανατολιτες ) , Ρομα / " Τσιγγανους " / " Γυφτους " , Ιταλους ( Ενετους ) , Σλαυους Βαρδαριους / " Σλαβομακεδονες " , Βλαχους & Εβραιους ... Το 60% των Γραικων, σχεδον ολοι οι Νοτιοι, ειμαστε Αρβανιτες .. Γι αυτο & οι χουλιγκανς του ΠΑΟ"Κ" λενε .. " Κατω απ τη Λαμια / ειναι Αλβανια. ¨.. Η κοσμοθεωρια της δηθεν καταγωγης απο αρχ Ελληνες & της ανυπαρκτης φυλετικης & πολιτιστικης ανωτεροτητας , ονομαζεται .." Ελληνισμος " . .. Τον ελληνισμο τον εφεραν οι Βαυαροι με τον ομοφυλοφιλο φιλελληνα βασιλια Οττο , που δημιουργησε τη ντοπια αρχουσα ταξη ελληνιστων γενιτσαρων με Κοραηδες Παπαρρηγοπουλους κλπ.. Κανενας ξενος δεν θεωρει εμας απογονους αρχ Ελληνων.. Ολοι μας θεωρουν ενα ειδος .. " Τσιγγανου " / " Γυφτου" & σπανε πλακα μαζι μας.. ...

SPARTA.

stealthbombardier, έχεις δίκιο ότι ένα μέρος των σημερινών Ελλήνων προέρχονται από τους γύφτους, είναι οι σημερινοί Συριζαίοι.Επίσης με την δική σου λογική ο Όθωνας θα πρέπει να ήταν ο πρώτος Συριζαίος πιό πρίν και από τον Αλέξη Τσίπρα, αφού τον χαρακτήρισες σαν ομοφυλόφιλο. Συ είπας.

@stealthbombardier

αφού δεν έχεις που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, τουλάχιστον μην παρουσιάζεις τις μπούρδες σου ως επιστήμη! Το ότι μισο-διάβασες ένα βιβλιαράκι της πλάκας, αντίστοιχο της ιδεοληψίας σου, από το οποίο άντε να κατάλαβες το 1/20 με το μικρό σου μυαλουδάκι, δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να αυτο-προσδιορίζεσαι σαν μοναδικός γκουρού της ιστορικής αλήθειας. Και για να μάθεις και μερικά πράγματα: 1) η φυσική, βιολογική συνέχεια των Ελλήνων έχει αποδειχθεί επιστημονικά με τεστς DNA σε παν/μιακό επίπεδο. Ψάξε να τα βρεις τα αποτελέσματα. 2) Ήδη από τους πρώτους αιώνες του, το λεγόμενο "Βυζαντίο" είχε ταυτιστεί σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο σαν Ελλάδα και σαν συνεχιστής του ελληνισμού. Επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά, ψάξε να τα βρεις. Υπάρχουν πηγές της ΕΠΟΧΗΣ και όχι μπουρδολογίες του σήμερα, 3) ο Ελληνισμός δεν ήταν ποτέ περιορισμένος στον ελλαδικό χώρο, όπως το θέλετε όλοι οι ανθέλληνες σήμερα. Και ούτε τον φέρανε οι Βαυαροί, όπως λες με τις μπαρούφες σου. Ελληνισμός ήταν και η Οδησσός και η Βενετία και η Σμύρνη και η Φιλιππούπολη και η Κρήτη και η Κύπρος. Άντε ξεστραβώσου, άνοιξε τίποτα πηγές σε καμιά βιβλιοθήκη της προκοπής και άσε τα άλλα γιατί εκτίθεσαι.-

Ρε φίλε...

Ας δεχτω αυτά που λες... υπάρχει όμως κάτι περίεργο στο όλο στόρυ σου. 1. Οι αρχαίοι Έλληνες τι έγιναν? εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας ? 2. Οι Αλβανοί από που κατάγονται ? 3. Οι τούρκοι πως ξεχώρισαν τους "δήθεν έλληνες" απο τους υπόλοιπους κατακτημένους λαούς, αφού προερχόμαστε απο αυτούς ? 4. Οι γύφτοι είναι ινδικό φύλο που εξαπλώθηκε μαζι με τους τούρκους, άρα πριν απο αυτούς και απο τον 1 αιώνα π.Χ. η Ελλάδα ήταν ακατοίκητη ? Προφανώς δε λέει κανείς οτι είμαστε ο κλώνος του Σωκράτη και του Περικλή, τουλάχιστον όμως έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατη συγγένεια απο κάθε άλλο λαό με τον Σωκράτη και τον Σερικλή και γλώσσα... Και το ερώτημα μπόνους: Γιατί όλοι οι λαοί κατά την αριστερή σου ιδεοληψία έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ("μακεδόνες", κοσοβάροι, παλαιστίνιοι κλπ) εκτός από τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων της Ελλάδας ???

GEORGIA.

Δεν είναι μόνον ο Κατσίφας κύριε Σιούφα.Οι Αλβανοί έχουν προκαλέσει χιλιάδες Έλληνες θύματα από την καταραμένη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα.Ή Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της και τους υποδέχτηκε, αφού στην Αλβανία μετά την πτώση του κουμμουνισμού σκότωναν ο ένας τον άλλον σαν τα σκυλιά.Εδώ έμαθαν τι θα πεί φαγητό και ρούχα αφού στην κυριολεξία ήρθαν εδώ πεινασμένοι, ξυπόλυτοι και ξεβράκωτοι.Το ευχαριστώ τους είναι να δολοφονούν συνεχώς Έλληνες.Οι Αλβανοί έχουν συγγένεια έξ αίματος με τους Τούρκους και τους γύφτους.Για αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ.Εξάλου δεν είναι ακόμα πολίτες της Ευρωπαικής Ένωσης για να έχουμε εδώ πάνω από ενάμιση εκατομμύριο από αυτόν τον εγκληματικό λαό.Σε σχολείο της Βάρκιζας ενός ακριβού και παραλιακού προαστείου, στην τέταρτη δημοτικού που πηγαίνει το παιδί μου, στα είκοσι πέντε παιδιά μαθητές τα είκοσι είναι των κατσαπλιάδων Αλβανών.Με αυτά τα σκυλιά θα έχουμε και άλλα ανθρώπινα θύματα Έλληνς πολίτες.Το τραγικό είναι ότι στο τέλος από αυτούς τους κατσαπλιάδες θα χάσουμε και την ίδια την πατρίδα μας.Ανάθεμα την ώρα που ήρθαν εδώ οι άθλιοι τηγανοκέφαλοι.Φτάσαμε στο σημείο να λέει ακόμα και η Εντέλα Φουρειράι που εδώ έκανε όνομα και λεφτά ότι θέλει να μας κάνει περήφανους.Την τέως περήφανη Ελλάδα του Σοφοκλή, του Μέγα Αλέξανδρου και του Σωκράτη να θέλει να την κάνει περήφανη μιά Ελληνοποιημένη Αλβανίδα. Αυτό και άν είναι κατάντημα χώρας.

Άμεση

απέλαση όλων των Αλβανών από την Ελλάδα... τώρα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία