Το workout που καταπολεμά την κατάθλιψη, βελτιώνει την μνήμη και τον ύπνο

Το workout που καταπολεμά την κατάθλιψη, βελτιώνει την μνήμη και τον ύπνο

Η άσκηση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για να αντιμετωπίσετε προβλήματα ψυχικής υγείας, να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να γεμίσετε ενέργεια. Η personal trainer, Σοφία Περδίκη μας δείχνει απλές ασκήσεις για να το πετύχουμε

200413155653_perdiki-2
*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Η σωματική δραστηριότητα, η οποία ορίζεται ως οποιαδήποτε σωματική κίνηση που οδηγεί σε ενεργειακή δαπάνη, και η δομημένη μορφή της, η άσκηση, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημόσια υγεία, αποτρέποντας και θεραπεύοντας ένα ευρύ φάσμα σωματικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων μεταβολικών και καρδιαγγειακών παθήσεων και παχυσαρκίας.

Η άσκηση δεν αφορά μόνο την αερόβια ικανότητα και την αύξηση της μυϊκής δύναμης. Σίγουρα η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη σωματική σας υγεία και τη σωματική σας διάπλαση, να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή ακόμη και να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα που παρακινούν τους περισσότερους ανθρώπους να παραμείνουν ενεργοί.

Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά τείνουν να το κάνουν επειδή τους δίνει μια τεράστια αίσθηση ευεξίας. Νιώθουν πιο ενεργητικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα, έχουν πιο έντονες θετικές σκέψεις και αισθάνονται πιο χαλαροί και θετικοί για τον εαυτό τους και τη ζωή τους. Η άσκηση είναι ένα ισχυρό φάρμακο για πολλές κοινές παθήσεις ψυχικής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης