Κάντε 2.000 βήματα περισσότερα και μειώστε τον κίνδυνο για την καρδιά σας

Κάντε 2.000 βήματα περισσότερα και μειώστε τον κίνδυνο για την καρδιά σας

Με πόσα βήματα την ημέρα μειώνεται ο κίνδυνος για την καρδιά μας; Πρέπει να είναι ο στόχος μας τα 10.000 βήματα ή αρκούν και λιγότερα π.χ. τα μισά; Ποιος είναι ο καλύτερος στόχος που μπορούμε να βάλουμε στο καθημερινό μας περπάτημα; Οι ειδικοί έχουν όλες τις απαντήσεις

210201171532_walking
Για να είμαστε υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση, συχνά οι ειδικοί μάς υπενθυμίζουν ότι πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 10.000 βήματα ημερησίως. Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά όταν η ημέρα μας είναι γεμάτη δουλειές και υποχρεώσεις, οι περισσότεροι, όμως, γνωρίζουμε ότι ο στόχος αυτός είναι σημαντικός. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το από πού προήλθε.

Όπως αναφέρει η Lindsay Bottoms University of Hertfordshire, ο στόχος των 10.000 βημάτων προήλθε από έναν βηματομετρητή που βγήκε στην αγορά της Ιαπωνίας το 1965. Έκτοτε, οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει τον στόχο αυτό διαπιστώνοντας ότι τα 10.000 βήματα την ημέρα πράγματι βελτιώνουν την καρδιακή και ψυχική υγεία και μειώνουν -ως ένα βαθμό- τον κίνδυνο διαβήτη. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που ο στόχος αυτός έχει παραμείνει μέχρι σήμερα απαράλλαχτος, αν και αυθαίρετος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης