Οργάνωση και πειθαρχία: Μα μπαίνει σε τάξη το παιδί;

Οργάνωση και πειθαρχία: Μα μπαίνει σε τάξη το παιδί;

Αν πάρουμε μια ανάσα και σταθούμε για δυο λεπτά, θα διαπιστώσουμε πως τους ίδιους τρελούς ρυθμούς που μας επιβάλλει η σύγχρονη ζωή, επιβάλλουμε με τη σειρά μας ως γονείς στα παιδιά. Μόνο που εκείνα δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται τα πρέπει και διεκδικούν τα θέλω. Πώς επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ των δύο;

201118130529_kid-1280x720
Σχολείο, φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, μπάσκετ, χορός, πιάνο και κάθε είδους δραστηριότητες κατακλύζουν την καθημερινότητα των παιδιών, ακόμη και τώρα σε καιρό πανδημίας, αφήνοντάς τα σχεδόν ξέπνοα στο τέλος της κάθε ημέρας. Πολλές φορές αδυνατούν να ανταποκριθούν σε όλα αυτά και οι γονείς, δυσκολευόμενοι να κατανοήσουν τις ανάγκες τους, τα μαλώνουν ή τα υποχρεώνουν να ακολουθήσουν μια καθημερινότητα που δεν ταιριάζει ούτε στην ηλικία ούτε στην ψυχοσύνθεσή τους. Τα παιδιά, όμως, έχουν ανάγκη τον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση, το παιχνίδι, ακριβώς όπως εμείς -οι μεγάλοι- έχουμε ανάγκη τις στιγμές χαλάρωσης και απόδρασης από τις καθημερινές υποχρεώσεις.

Πώς, λοιπόν, μπορεί να επέλθει η πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στις βαθύτερες ανάγκες των παιδιών και στις καθημερινές τους υποχρεώσεις; Η Μαρία Κ. Παπαδάκη, Ψυχολόγος, MSc στο Metropolitan General μας βοηθά να βρούμε τις απαντήσεις και δίνει συμβουλές που θα φανούν πολύτιμες σε κάθε αγχωμένο γονιό και σωτήριες για κάθε παιδί που βρίσκεται στα όριά του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης