Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη

Ο Covid- 19 σκότωσε μέσα σ΄ένα μήνα περισσότερους Aμερικανούς απ΄ότι η εποχική γρίπη σ΄ένα χρόνο

usa-coronavirus-thumb-large
Αν και υπάρχουν πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε για τον κορωνοϊό που συνεχίζει την επέλασή του ανά την υφήλιο , τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η επιστημονική επιθεώρηση «The New Atlantis».

Mέσα σ΄ένα μήνα, ο Covid- 19 προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων Αμερικανών απ΄ότι η εποχική γρίπη μέσα σ΄ένα χρόνο, γράφει ο αμερικανικός Τύπος επικαλούμενος στοιχεία των αρμόδιων αμερικανικών φορέων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η εποχική γρίπη είχε προκαλέσει τον θάνατο 34.200 Αμερικανών την περίοδο 2018-19. Το 2019, από τα τροχαία δυστυχήματα έχασαν την ζωή τους 38.800 Αμερικανοί.

Σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, τα στοιχεία δείχνουν ότι, μόλις μέσα σ΄ένα μήνα, από τις 20 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 42 χιλιάδων Αμερικανών.

Το γεγονός ότι, στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπέρασαν μέσα σ΄ένα 24ωρο τους 2.700 προβληματίζει έντονα τους ειδικούς.

Στους αριθμούς που συνεχίζουν να σοκάρουν όπως τις πρώτες ημέρες της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπάρχει ένας δείκτης που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια. Το ποσοστό των ασυμπτωματικών ασθενών.

Κλείσιμο
Άτομα που προσβλήθηκαν από τον επικίνδυνο ιό αλλά είτε δεν εμφάνισαν ποτέ συμπτώματα είτε αυτά ήταν αμελητέα με αποτέλεσμα να μη δώσουν ποτέ σημασία. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Ρίο: Επιμένει ο πυρετός του 19χρονου από το Κρανίδι - Τηλεφωνική επικοινωνία με Τσιόδρα


Γεραπετρίτης: Δύο μήνες θα διαρκέσει η άρση των μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης