Κορωνοϊός: Το ψέμα του Τραμπ για το πλήθος των τεστ στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Το ψέμα του Τραμπ για το πλήθος των τεστ στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι στις ΗΠΑ έχουν διενεργηθεί περισσότερα ατομικά τεστ για τον κορωνοϊό από όλο τον υπόλοιπο πλανήτη συνολικά - Τα δεδομένα δείχνουν ότι στη χώρα έχουν γίνει 5 φορές λιγότερα τεστ από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου

trump
Νέα χονδροειδής υπερβολή εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να αποδείξει ότι η Αμερική είναι έτοιμη να βγει από το lockdown: Υποστήριξε δημόσια ότι στις ΗΠΑ έχουν διενεργηθεί περισσότερα ατομικά τεστ για τον κορωνοϊό από όλο τον υπόλοιπο πλανήτη συνολικά.

Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει 5 φορές λιγότερα τεστ από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε ότι «νομίζω πως κάπου διάβαζα εχθές ότι έχουμε κάνει πιο πολλά τεστ από οποιονδήποτε άλλον, εννοώ από όλες τις άλλες χώρες μαζί. Στις ΗΠΑ έχουν γίνει περισσότερα τεστ από όλο τον κόσμο συνολικά».

Ο οργανισμός Worldometer καταγράφει στην ιστοσελίδα του την εξέλιξη της πανδημίας ανά χώρα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρονται εκεί, ο Πρόεδρος Τραμπ θα είχε δίκιο εάν έλεγε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κάθε άλλη χώρα σε ατομικά τεστ κορωνοϊού -σε κατά μόνας σύγκριση όμως, με καθεμία ξεχωριστά. Και πάλι, όμως, αυτό αφορά σε στοιχεία που ανακοινώνουν τα ίδια τα κράτη. Το τι ακριβώς ισχύει πχ για την Κίνα παραμένει άγνωστο, εφόσον η συγκεκριμένη χώρα δεν δημοσιοποιεί τα σχετικά μεγέθη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σύνολο των τεστ σε όλο τον κόσμο έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. Εξ αυτών, περίπου 4,1 εκατ. έχουν γίνει στις ΗΠΑ. Και ενώ ως απόλυτος αριθμός τα 4,1 εκατομμύρια εντυπωσιάζουν, σε μια αναγωγή σε τεστ/1 εκατομμύριο κατοίκων, οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ πίσω στην γενική κατάταξη, με μόλις 12.659 δοκιμές/1 εκατ. ανθρώπους. Ενδεικτικά, η Γερμανία εμφανίζει 20.629, η Ιταλία στις 24.000 και το Ισραήλ κοντά στις 28.000.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μένουμε σπίτι» ψηφίζει το 72% των Αμερικανών παρά το κόστος για την οικονομία

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο «καν'το μόνος σου» τεστ


Διευθυντής CDC ΗΠΑ: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως είναι πιο θανατηφόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης