Κορωνοϊός: Σαρώνει στην Ιταλία - Στους 12 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Σαρώνει στην Ιταλία - Στους 12 οι νεκροί

Θετικά έξι παιδιά στην περιοχή της Λομβαρδίας - Στα 374 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Κάτοικος του Μιλάνου μιλάει στο protothema.gr

IOS-ITALIA
Κι άλλος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό, με συνέπεια ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα να ανέβει στα 12. 

Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 70χρονο Λομβαρδό, στην Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος έπασχε από διάφορες παθήσεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πιατσέντζα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης στην Πάρμα.

Από εκεί και πέρα, ο αριθμός των παιδιών κι εφήβων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Λομβαρδία, ανέβηκαν στα έξι, με τα δυο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε Πάβια και Μπέργκαμο. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως έχουν προσβληθεί δυο 10χρονοι, ένας 15χρονος και μια 4χρονη.

Κάτοικος Μιλάνου μιλάει στο protothema.gr

H Ρομπέρτα, κάτοικος Μιλάνου και μητέρα δύο παιδιών , μίλησε στο protothema.gr για την κινητοποίηση των ιταλικών αρχών σχετικά με την προστασία από τον κορωνοιό κυρίως των ηλικιωμένων ατόμων αλλά και τα fake news που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο σχετικά με το «λουκέτο» στα σχολεία έως τις αρχές Μαρτίου.

«Η αστυνομία του Μιλάνου προειδοποίησε τις οικογένειες (ειδικά τους ηλικιωμένους ή όσες φροντίζουν ηλικιωμένους) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τους επισκέπτες. Ουσιαστικά να μην ανοίγουν τη πόρτα σε κανέναν, εάν δεν έχει υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο fake news που αφορούν τους μαθητές , λέγοντας για παράδειγμα ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρώμης έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ιταλούς πολίτες ότι θα πρέπει να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδων των σχολείων επισημαίνοντας ότι οι ψευδείς ειδήσεις προκαλούν χάος και πανικό χωρίς λόγο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης