Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αυστρία - Νεκρή 56χρονη τουρίστρια από την Ιταλία

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αυστρία - Νεκρή 56χρονη τουρίστρια από την Ιταλία

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν είχε προσβληθεί από τον ιό - Αποκλείστηκε η εγκατάσταση στην οποία διέμενε - Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα παιδιά  ανάμεσα στα κρούσματα της Ιταλίας

austria_korona
Συναγερμός στην Αυστρία από χθες, όταν και επιβεβαιώθηκαν τα δυο πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού, που αφορούν σε δυο 24χρονους, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομεί του Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τιρόλ, στα σύνορα με την Ιταλία.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο το πρωί της Τετάρτης, όταν έγινε γνωστό πως μια 56χρονη Ιταλίδα τουρίστρια, προερχόμενη από το Ούντινε, έφυγε από τη ζωή στην περιοχή Bad Kleinkirchheim της περιφέρειας Καρίνθια, στα νότια της Αυστρίας.

Οι αρχές της χώρας ανέφεραν πως υπάρχουν υποψίες η συγκεκριμένη γυναίκα - είχε ταξιδέψει στην Αυστρία με την οικογένειά της - να είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, χωρίς να υπάρχει, ακόμα, επίσημη επιβεβαίωση. Η εγκατάσταση στην οποία διέμενε η γυναίκα έχει αποκλειστεί και οι φιλοξενούμενοι παραμένουν μέσα σε αυτή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιταλία

Στην Ιταλία, τα κρούσματα έχουν φτάσει, πλέον, στα 357 και οι νεκροί στους 11. Μάλιστα, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο μικρότερης ηλικίας από τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι χθες και αφορά σε ένα τετράχρονο κορίτσι από την Καστιλιόνε ντ' Άντα, περιοχή που εντάσσεται στην «κόκκινη ζώνη».

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως άλλα τρια παιδιά, δυο 10χρονοι κι έναν 15χρονος, έχουν προσβληθεί από τον ιό στην περιοχή της Λομβαρδίας και νοσηλεύονται.

Υπενθυμίζεται πως Λομβαρδία και Βένετο είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, με 9 νεκρούς η πρώτη και δυο η δεύτερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης