Ο Μακρόν υπερασπίστηκε μαθήτρια που επιτέθηκε στο Ισλάμ: Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα

Ο Μακρόν υπερασπίστηκε μαθήτρια που επιτέθηκε στο Ισλάμ: Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα

Η 16χρονη Μίλα αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, «θρησκεία του μίσους» το Ισλάμ μετά την επίθεση που δέχθηκε από Μουσουλμάνο όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη

islam-1
Στο πλευρό μιας μαθήτριας που επιτέθηκε στο Ισλάμ προκαλώντας διχασμό στη Γαλλία τάχθηκε ο πρόεδρος της χώρας Εμάνουελ Μακρόν δηλώνοντας ότι η βλασφημία «δεν είναι έγκλημα».

Η Μίλα, όπως είναι το όνομα της μαθήτριας, δέχθηκε μέχρι και απειλές θανάτου μετά τη μετάδοση βίντεο στο οποίο καταφέρεται κατά των θρησκειών.

Είχε προηγηθεί και η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας ο οποίος επέκρινε την μαθήτρια υποστηρίζοντας ότι όσα υποστήριξε αποτελούν «επίθεση στην ελευθερία της συνείδησης» μολονότι και ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απειλές κατά του κοριτσιού.

Mila Orriols (miloorrs) blasphème sur l’islam


«Στη συζήτηση αυτή αγνοούμε το γεγονός οτι η Μίλα είναι ανήλικη. Της οφείλουμε προστασία στο σχολείο, στην καθημερινότητά της, στις κινήσεις της» δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Dauphiné Libéré.

Κλείσιμο
«Η αναγκαιότητα να υπάρχει καλύτερη προστασία για τα παιδιά είναι διαφορετική από την κριτική στις θρησκείες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: έχουμε το δικαίωμα στη βλασφημία, στην κριτική, στην σάτιρα για τις θρησκείες. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η πρόκληση μίσους και η επίθεση στην αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε» πρόσθεσε ο Μακρόν επικροτώντας την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την Μίλα.

Η υπόθεση της 16χρονης ξεκίνησε όταν η ίδια έκανε ένα live μέσω Instagram τον Ιανουάριο προκειμένου να ανακοινώσει ότι είναι ομοφυλόφιλη. Σε εκείνο το live ένας Μουσουλμάνος την αποκάλεσε «βρωμιάρα λεσβία» με την Μίλα να απαντά με έναν λίβελο κατά του Ισλάμ με τον ελαφρύτερο χαρακτηρισμό να είναι ότι «το Ισλάμ είναι θρησκεία μίσους, σιχαίνομαι τις θρησκείες».

Η γαλλική δικαιοσύνη από την πλευρά της διεξάγει δύο έρευνες: η πρώτη αφορά τις απειλές κατά της 16χρονης και η δεύτερη εξετάζει αν με τα όσα είπε προκάλεσε θρησκευτικό μίσος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης