Κορωνοϊός: «Μη σημαντική» η επίδρασή του στην οικονομία της Ρωσίας, λέει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Κορωνοϊός: «Μη σημαντική» η επίδρασή του στην οικονομία της Ρωσίας, λέει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Η επιδείνωση της κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό μπορεί να αυξήσει τις διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές και εμπορικές αγορές, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας

rosia_trapeza
Η Κεντρική Τράπεζα αξιολογεί την επίδραση που μπορεί να έχει ο νέος κορωνοϊός στην ρωσική οικονομία ως μη σημαντική, δήλωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι μειώνει το βασικό επιτόκιο στο 6%.

Η Ναμπιούλινα πρόσθεσε ότι η ισοτιμία του ρουβλίου επηρεάσθηκε ελάχιστα από τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και τις αυξημένες διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές. Ωστόσο, όπως είπε προς το παρόν είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις περαιτέρω επιδράσεις στην ρωσική οικονομία, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την χρονική διάρκεια της επιδημίας.

Η Ελβίρα Ναμπιούλινα δήλωσε επίσης ότι ο νέος κορωνοϊός έγινε νέος παράγοντας αβεβαιότητας για τον πληθωρισμό και με αυτόν μπορεί να συνδέονται τόσοι οι αποπληθωριστικοί όσο και οι πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Η επιδείνωση της κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό μπορεί να αυξήσει τις διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές και εμπορικές αγορές, να ενισχύσει την εκροή κεφαλαίων και να δράσει πιεστικά στις ισοτιμίες των νομισμάτων των αναπτυσσόμενων χωρών , κάτι το οποίο εγκυμονεί πληθωριστικές επιρροές, δήλωσε η ίδια. Παράλληλα η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας μέσα σ' ένα τέτοιο πλαίσιο, η μείωση της εξωτερικής ζήτησης και η επιβράδυνση του πληθωρισμού σε χώρες που είναι εταίροι, μπορεί να αποτελέσουν αποπληθωριστικό παράγοντα.

Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε σήμερα το βασικό επιτόκιο στο 6% για έκτη φορά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένας από τους παράγοντες ο οποίος δεν θα επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να γίνει ο νέος κορωνοϊός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης