Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Ο Χαφτάρ αδιαφορεί για την εκεχειρία

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Ο Χαφτάρ αδιαφορεί για την εκεχειρία

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ αδιαφορούν για την ειρήνη και την εκεχειρία στη Λιβύη, δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος και καλεί τα μέλη της διάσκεψης του Βερολίνου να δουν την πραγματικότητα στη Λιβύη 

Erdogan_Gambia
Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ αδιαφορούν για την ειρήνη και μια εκεχειρία στην χώρα δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γκαμπονέζο ομόλογό του Αντάμα Μπάροου, ο Ερντογάν τόνισε πως η δήλωση του εκπροσώπου του Χάφταρ που είπε πως η κατάσταση στη Λιβύη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, είναι «πολύ σημαντική».

«Ελπίζουμε πως εκείνοι που ήρθαν στη διάσκεψη του Βερολίνου της 19ης Ιανουαρίου επίσης άκουσαν αυτή τη δήλωση και θα καθορίσουν ανάλογα τη στάση τους», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην «αδιάλλακτη» στάση του Χάφταρ.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χάφταρ επιδίωξε χθες να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, μεταφέροντας τις δυνάμεις του προς την πόλη Μισράτα, που ελέγχει η αντιμαχόμενη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης.

«Μάχες μαίνονται σε όλες τις γραμμές του μετώπου», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του LNA Αχμεντ Μισμαρί σε δημοσιογράφους στη Βεγγάζη, κατηγορώντας τον Ερντογάν που στέλενει στρατό για να υπερασπιστεί την Τρίπολη, έδρα της λιβυκής κυβέρνησης.

Χθες, ξανά, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να αναμένει ότι ο Χάφταρ θα σεβαστεί την εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεών του και των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στη Λιβύη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης