Ο Μπόρις Τζόνσον έφτιαξε προεκλογική διαφήμιση α λα «Love Actually»

Ο Μπόρις Τζόνσον έφτιαξε προεκλογική διαφήμιση α λα «Love Actually»

Η διαφήμιση δημοσιεύθηκε στο τέλος μιας καταστροφικής ημέρας για τους Τόρις - Σκληρή κριτική του Χιου Γκραντ για τη διαφήμιση 

boris1
Από ένα σχοινί κρέμονται οι ελπίδες του Μπόρις Τζόνσον να καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας, καθώς δύο μέρες πριν τις εκλογές οι Συντηρητικοί εμφανίζονται με μόλις επτά μονάδες μπροστά από τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η προχθεσινή ημέρα για τους Τόρις ήταν καταστροφική, με τον Μπόρις Τζόνσον να προσπαθεί χθες, Δευτέρα, να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Μεταξύ των αιτιών που οδήγησαν στην απογοητευτική απόδοση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας ήταν και η φωτογραφία ενός 4χρονου αγοριού που ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα του νοσοκομείου του Λιντς και περίμενε για ώρες να εξεταστεί.

Μάλιστα, όταν ο πρωθυπουργός ερωτήθη για το συγκεκριμένο περιστατικό, αρνήθηκε όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να κοιτάξει την επίμαχη φωτογραφία, γεγονός που οδήγησε τους Εργατικούς στο να τον κατηγορήσουν για αναισθησία.
dimoskopisi

Το βράδυ της Κυριακής, λοιπόν, ο Μπόρις Τζόνσον δημοσίευσε ένα προεκλογικό βίντεο, στο οποίο αναπαριστά μία σκηνή από την ρομαντική κομεντί «Love Actually», στην οποία εμφανίζεται να χτυπά την πόρτα ενός πολίτη και να χρησιμοποιεί χαρτόνια πάνω στα οποία έχει γράψει το μήνυμα που θέλει να περάσει.

Κλείσιμο
Ένα από τα κεντρικά μηνύματα του βίντεο είναι: «Η ψήφος σου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική» και αυτό γιατί οι επικοινωνιολόγοι των Τόρις ανησυχούν ότι το προβάδισμα που έχουν οι Συντηρητικοί έναντι των Εργατικών θα καθησυχάσει τους ψηφοφόρους τους με αποτέλεσμα να μην πάνε να ψηφίσουν.
boris2

Έτσι, το κυβερνόν κόμμα παλεύει για όλες τις ψήφος, προειδοποιώντας ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά, με κεντρικό βέβαια σύνθημα το: «Να ολοκληρώσουμε το Brexit».

«Με λίγη τύχη, μέχρι του χρόνου, θα έχουμε τελειώσει με το Brexit. Αν το Κοινοβούλιο δεν το μπλοκάρει πάλι. Και θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά για τώρα, άσε με να πω πως η ψήφος σου δεν έχει υπάρξει πιο σημαντική. Ο άλλος τύπος θα μπορούσε να κερδίσει.

»Οπότε έχεις μία επιλογή να κάνεις. Μεταξύ μιας εργατικής πλειοψηφίας και ενός αναποτελεσματικού κοινοβουλίου που θα τσακώνεται για το Brexit», γράφουν τα χαρτόνια που κρατάει ο Μπόρις Τζόνσον.

Για να καταλήξει: «Είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Χρειαζόμαστε ακόμα μόνο εννέα έδρες για την πλειοψηφία. Και στις 12 Δεκεμβρίου η ψήφος σου θα κάνει τη διαφορά. Καλά Χριστούγεννα».




Σκληρή κριτική του Χιου Γκραντ για τη διαφήμιση Σκληρή κριτική του Χιου Γκραντ για τη διαφήμιση
22045778-7775701-image-m-18_1575970877374


Ο 59χρονος ηθοποιός, ο οποίος είναι υπέρ του Bremain και γνωστός για τις απόψεις του εναντίον των Συντηρητικών απάντησε στην... παρωδία της σκηνής της ταινίας στην οποία μάλιστα ο ίδιος πρωταγωνιστούσε.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε χρηματισμό των Συντηρητικών από ρωσικές πηγές, ισχυρισμό που έχει επικαλεστεί και το Εργατικό κόμμα επανειλημμένως.

Ο δημοφιλής ηθοποιός ασκώντας την κριτική του μεταξύ άλλων είπε: «Πρόσεξα όμως ότι μία από τις κάρτες που υπήρχαν στην ταινία, που δεν κράτησε όμως ο Μπόρις Τζόνσον, ήταν αυτή που έγραφε "επειδή τα Χριστούγεννα λες την αλήθεια". Και αναρωτιέμαι μήπως αυτό συνέβη επειδή οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν ότι μια τέτοια κάρτα δεν θα φαινόταν ωραία στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον». Ο δημοφιλής ηθοποιός ασκώντας την κριτική του μεταξύ άλλων είπε: «Πρόσεξα όμως ότι μία από τις κάρτες που υπήρχαν στην ταινία, που δεν κράτησε όμως ο Μπόρις Τζόνσον, ήταν αυτή που έγραφε "επειδή τα Χριστούγεννα λες την αλήθεια". Και αναρωτιέμαι μήπως αυτό συνέβη επειδή οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν ότι μια τέτοια κάρτα δεν θα φαινόταν ωραία στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης