Βρετανία: H φωτογραφία που «ντροπιάζει» τους Τόρις

Βρετανία: H φωτογραφία που «ντροπιάζει» τους Τόρις

Οι Εργατικοί κατηγορούν τον Μπόρις Τζόνσον για αναισθησία 

boris_ar
Βούτυρο στο ψωμί των Εργατικών ήταν η φωτογραφία με το τετράχρονο άρρωστο αγοράκι ντυμένο Spider-Man να είναι ξαπλωμένο στο πάτωμα νοσοκομείου του Λιντς στη Βρετανία περιμένοντας επί ώρες να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από γιατρούς.

Για το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, η επίμαχη φωτογραφία είναι σύμπτωμα του νοσηρού εθνικού συστήματος υγείας της χώρας που δείχνει τον «άκαρδο» πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αποφεύγει ακόμη και να κοιτάξει στα μάτια το πρόβλημα.

'Οπως σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η ιστορία του Τζακ, που βρέθηκε χθες στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Daily Mirror, ρίχνει την σκιά της στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου την ώρα που το συντηρητικό κόμμα του Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να αλιεύσει κρίσιμες ψήφους από τα παραδοσιακά οχυρά του Εργατικού Κόμματος.

Η μητέρα του Τζακ, Σάρα Γουίλιμεντ, δήλωσε στην «Daily Mirror» ότι έριξε στο γιο της ένα παλτό για να τον κρατήσει ζεστό, καθώς περίμενε επί ώρες να τον εξετάσουν οι γιατροί την περασμένη Τρίτη. Η μητέρα του παιδιού φοβόταν ότι είχε πνευμονία, τελικά όμως διαγνώστηκε με γρίπη και αμυγδαλίτιδα και επέστρεψε σπίτι του.
COST-jack-Williment

Η Γουίλιμεντ υποστήριξε ότι συνήθως ψηφίζει στις εκλογές το Συντηρητικό Κόμμα, αλλά αυτή τη φορά θα ψηφίσει για πρώτη φορά τους Εργατικούς.

Η αδέξια όμως αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον με τον Βρετανό δημοσιογράφο να προσπαθεί να του δείξει επίμονα την φωτογραφία με τον τετράχρονο Τζακ κι αυτός να μην της δίνει σημασία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου. Μέχρι χθες το απόγευμα, την είχαν δει πάνω από εκατομμύριο ακόλουθοι. Ο δημοσιογράφος του δικτύου ITV επέμενε να του δείξει στο κινητό του τηλέφωνο την επίμαχη φωτογραφία με τον Τζόνσον αρχικά να αρνείται να την δει. Στη συνέχεια, εκτός πλάνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός άρπαξε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου και το έκρυψε στην τσέπη του. Μετά από την ψύχραιμη διαμαρτυρία του δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός έβγαλε το τηλέφωνο από την τσέπη του, κοίταξε τη φωτογραφία και τη χαρακτήρισε «τρομερή», απολογούμενος.

Σήμερα, η εφημερίδα «Daily Mirror» έχει στο πρωτοσέλιδό της ένα βρέφος με το όνομα Λίλι, που υποχρεώθηκε να περάσει έξι ώρες σε μία καρέκλα στα επείγοντα νοσοκομείου μόνο με την ζακέτα της μητέρας της ως κουβέρτα.

Κλείσιμο
«Να μια φωτογραφία που δεν θα θέλετε να κοιτάξετε κύριε Τζόνσον», είναι ο πρωτοσέλιδος της τίτλος της εφημερίδας που πρόσκειται στους Εργατικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης