Θάνατος Μπαγκντάντι: Ερείπια στην περιοχή της επιχείρησης για την εξόντωση του αρχηγού του ISIS

Θάνατος Μπαγκντάντι: Ερείπια στην περιοχή της επιχείρησης για την εξόντωση του αρχηγού του ISIS

Τα συντρίμμια της επιχείρησης των Αμερικανών που σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι – Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

albagdadi_syria
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το σημείο που έγινε η επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων για την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε στο κρησφύγετό του ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από το χωριό Μπαρίσα, στη συριακή πόλη Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα.

Οι εικόνες της επόμενης μέρας είναι ενδεικτικές της μάχης που προηγήθηκαν. Τα ελικόπτερα έθεσαν στο στόχαστρό τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κι ενώ ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας βίντεο από την επιχείρηση, σήμερα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το σημείο που σκοτώθηκε ο Αλ Μπαγκντάντι και τα μικρά παιδιά του, πυροδοτώντας τα γιλέκα αυτοκτονίας.

Κλείσιμο
Οι φωτογραφίες, που τράβηξε ο Σύριος δημοσιογράφος Omar Haj Kadour, για λογαριασμό του AFP δείχνουν κάποιους ανθρώπους να βρίσκονται γύρω από τα ερείπια του χωριού Μπαρίσα. Επίσης, φαίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει καταστραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις παγίδευσαν τον ηγέτη του ISIS σε ένα τούνελ, με αποτέλεσμα ο Αλ Μπαγκντάντι να αυτοκτονήσει, καθώς φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.


albagdadi_syria1
albagdadi_syria2
albagdadi_syria3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης