Ο Τραμπ απειλεί τον πληροφοριοδότη για το ουκρανικό!

Ο Τραμπ απειλεί τον πληροφοριοδότη για το ουκρανικό!

«Ξέρετε τι κάναμε κάποτε, όταν ασχολούμαστε με κατασκόπους και προδότες, σωστά;», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον πληροφοριοδότη

trump-threats-arthro
Επικίνδυνα κλιμακώνει την ρητορική του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με θανατική ποινή τον πληροφοριοδότη που έδωσε υλικό στον μάρτυρα σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Κίεβο ζητώντας του έρευνα γα τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν.

«Ξέρετε τι κάναμε κάποτε, όταν ασχολούμαστε με κατασκόπους και προδότες, σωστά;», φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη στη δήλωση αυτή σε συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με περίπου 50 μέλη της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

«Θέλω να μάθω ποιος είναι ο άνθρωπος που διαβίβασε τις πληροφορίες στον καταγγέλλοντα, επειδή αυτό "δείχνει" κατασκοπεία». Στη συνέχεια, είπε: «Ξέρετε τι κάναμε όταν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κατασκόπους και προδότες, σωστά; Το χειριζόμαστε λίγο διαφορετικό από αυτό που κάνουμε σήμερα».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησαν οι Los Angeles Times

Listen: Trump slams whistleblower at private event


Κλείσιμο
Η δήλωση του Τραμπ έρχεται ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη των «New York Τimes» ότι ο μάρτυρας που έκανε την καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την διενέργεια έρευνας για τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο στις εκλογές του 2020 από ξένο παράγοντα, είναι αναλυτής της CIA.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις, η αμερικανική εφημερίδα βρέθηκε στο στόχαστρο αξιωματούχων της εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ οι οποίοι έσπευσαν να την επικρίνουν δριμύτατα για την δημοσίευση ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούν την κυβέρνηση.

Πριν από λίγες ώρες, η αμερικανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο μάρτυρας που έκανε την καταγγελία είναι αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ CIA, αναλυτής που για ένα διάστημα είχε διοριστεί στον Λευκό Οίκο. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο μάρτυρας, ειδικός στην αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη, έχει γνώσεις νομικών θεμάτων κι ότι μετά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, επέστρεψε στην υπηρεσία του.

Αν και ο ίδιος δεν άκουσε τα όσα είπαν στο τηλέφωνο Τραμπ και Ζελένσκι, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε ως «χάρη» τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ιδιότητά του και η εξειδίκευσή του θα λειτουργήσουν προσθετικά στην αξιοπιστία της κατάθεσής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης