Ο Τραμπ «καβάλα» στο Άγαλμα της Ελευθερίας στο εξώφυλλο του Newsweek: «Ελάτε να με πιάσετε»

Ο Τραμπ «καβάλα» στο Άγαλμα της Ελευθερίας στο εξώφυλλο του Newsweek: «Ελάτε να με πιάσετε»

Η εικόνα προκαλεί αίσθηση και αντλεί προφανώς έμπνευση από τη στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στις καταγγελίες για την «ουκρανική υπόθεση»

come
«Αγνόησε, αρνήσου, πέρνα στην επίθεση». Με αυτές τις λίγες λέξεις περιγράφει το περιοδικό Newsweek την τυπική γραμμή που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ όταν διατυπώνονται κατηγορίες εις βάρος του και διερωτάται αν αυτή τη φορά «θα πιάσει» η συγκεκριμένη στρατηγική.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού βρίσκεται μια εικόνα που προκαλεί αίσθηση και αντλεί προφανώς έμπνευση από τη στάση του Αμερικανού προέδρου μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για την «ουκρανική υπόθεση» και την έναρξη της έρευνας που μπορεί να καταλήξει στην παραπομπή του.

Ο Τραμπ, με ένα πλατύ χαμόγελο, κάθεται καβάλα στους ώμους του Αγάλματος της Ελευθερίας, που φαίνεται να υποφέρει κάτω από το βάρος του. Με τον πυρσό του αγάλματος στα χέρια και ύφος γεμάτο αυτοπεποίθηση, ο Τραμπ - στη συγκεκριμένη εικόνα που δημιούργησε ο CJ Burton για το Newsweek - δείχνει να σκέφτεται αυτό ακριβώς που γράφει ο τίτλος με τα πελώρια λευκά γράμματα: «Ελάτε να με πιάσετε».



Στο κεντρικό άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού, ο Bill Powell του Newsweek κάνει λόγο για έναν Τραμπ που αντιμετώπισε αρχικά με ευδιάθεσία και περιφρονητική διάθεση τις καταγγελίες ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, πολιτικού του αντιπάλου.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια όμως, διαπιστώνοντας ότι ότι θα αποτελέσουν το «βασικό όπλο» μιας προσπάθειας παραπομπής του, η ευδιαθεσία του μετατράπηκε σε οργή.

Όπως είχε πει και το 2016 ένας από τους πιο πιστούς του συμβούλους, ο Ρότζερ Στόουν (που σήμερα αντιμετωπίζει νομικούς μπελάδες εξαιτίας της έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ): «Το ισχυρό χαρτί του Τραμπ είναι η αντεπίθεση. Αν τον χτυπήσεις, θα σου ανταποδώσει το χτύπημα και μάλιστα δυνατά. Δεν του αρέσει απαραίτητα να ξεκινά καυγάδες, αλλά αν τα βάλεις μαζί του θα αντεπιτεθεί. Κάθε φορά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης