Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: Θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη»

Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: Θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε για μία ακόμη φορά την Τεχεράνη να μην αποπειραθεί να θίξει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή

21089981
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Δευτέρα ότι το Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη» εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας του στη Μέση Ανατολή και έκρινε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία τηρεί πολύ εχθρική στάση έναντι της Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ πρόσθεσε μολαταύτα απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για μια εκδήλωσε στην Πενσιλβάνια πως συνεχίζει να έχει την πρόθεση να αρχίσει συνομιλίες με τους ιρανούς ηγέτες «όταν είναι έτοιμοι» για αυτές.

Απειλές και από Ρεπουμπλικανό βουλευτή

Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που θεωρείται στενά συνδεδεμένος με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Δευτέρα ότι το Ιράν ευθύνεται για πρόσφατες εχθρικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «συντριπτική στρατιωτική αντίδραση» σε περίπτωση επίθεσης εναντίον αμερικανικών συμφερόντων.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ο οποίος εδώ και χρόνια τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης πολύ πιο σκληρής πολιτικής έναντι της Τεχεράνης.

«Είναι σαφές ότι τις τελευταίες εβδομάδες το Ιράν επιτέθηκε σε πετρελαιαγωγούς και σε πλοία άλλων χωρών και βρίσκεται πίσω από τις απειλές εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ», υποστήριξε ο Γκρέιαμ μέσω Twitter.

«Εάν οι ιρανικές απειλές εναντίον αμερικανικού προσωπικού και [αμερικανικών] συμφερόντων υλοποιηθούν, θα προχωρήσουμε σε μια συντριπτική στρατιωτική αντίδραση», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Ιράν ότι βρισκόταν πίσω από μια επίθεση με τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός σαουδαραβικού πετρελαιαγωγού, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η επίθεση αυτή έγινε μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις «πράξεις δολιοφθοράς» στον Κόλπο για τις οποίες δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, οι οποίες είχαν στόχο, μεταξύ άλλων και σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια.

Επισήμως, η Ουάσινγκτον δεν προσάπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στην Τεχεράνη, αλλά έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Ιράν ότι προετοιμάζει επιθέσεις, κυρίως μέσω ενδιαμέσων ή «συνεργών» του, σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, ιδίως στο Ιράκ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης