Πορτογαλία: Δεν πέρασαν οι αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς -Αποτράπηκε η πολιτική κρίση

Πορτογαλία: Δεν πέρασαν οι αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς -Αποτράπηκε η πολιτική κρίση

Το αποτέλεσμα συνιστά μια «νίκη της υπευθυνότητας» είπε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα

880x495_349756
Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας απέτρεψε σήμερα την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας, καθώς απέρριψε τις διάφορες προτάσεις που είχε υποβάλει η αντιπολίτευση με στόχο να δοθούν αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς, οι μισθοί των οποίων πάγωσαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα χαιρέτισε το αποτέλεσμα που, όπως είπε, συνιστά μια "νίκη της υπευθυνότητας" γιατί το μέτρο αυτό θα οδηγούσε στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού.

Στις 3 Μαΐου ο Κόστα απείλησε ότι θα παραιτηθεί στην περίπτωση που το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση η οποία είχε εγκριθεί την προηγούμενη ημέρα από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας χάρη στην απρόσμενη συμμαχία των δύο κομμάτων της δεξιάς με τα κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Στη συνέχεια, η δεξιά αντιπολίτευση υπαναχώρησε, ανακοινώνοντας ότι δεν θα στηρίξει το μέτρο παρά μόνο αν συνοδευτεί από προϋποθέσεις που θα περιορίσουν τις επιπτώσεις του στα δημοσιονομικά.

Ο Κόστα κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι δημιούργησε μια "τεχνητή" πολιτική κρίση, απειλώντας ότι θα παραιτηθεί, προκειμένου να εδραιώσει το προβάδισμα που δίνουν στους Σοσιαλιστές οι δημοσκοπήσεις, ενόψει των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης