Βρετανία: Θα θυσιαστεί η Τερέζα Μέι για να σωθεί η συμφωνία του Brexit;

Βρετανία: Θα θυσιαστεί η Τερέζα Μέι για να σωθεί η συμφωνία του Brexit;

Στο παρά πέντε οι «αντάρτες» του κόμματός της δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία - Σήμερα στη βουλή  οι ενδεικτικές ψηφοφορίες για τη μορφή που θα λάβει η αποχώρηση της χώρας

20884198
Σε μία ύστατη προσπάθεια να δώσει το «φιλί της ζωής» στη συμφωνία που συνήψε με την Ε.Ε για το Brexit και υπό την ασφυκτική πίεση των Συντηρητικών «ανταρτών» , η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες τις επόμενες κινήσεις της στα ηγετικά στελέχη του κόμματός της.

Η σκληροπυρηνική πτέρυγα των Συντηρητικών φέρεται να έχει διαμηνύσει στην πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας εάν η ίδια αποχωρήσει από την εξουσία.Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι Brexiteers θα επιθυμούσαν να έχει αποχωρήσει έως το Φθινόπωρο,

Σύμφωνα με φήμες των τελευταίων 24ωρων, η Μέι θα ανακοινώσει εντός της ημέρας συγκεκριμένη ημερομηνία παραίτησης ώστε να αποσπάσει το πολυπόθητο για την ίδια «ναι» στη συμφωνία από βουλευτές που την έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές. Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρξει θετική ανταπόκριση, η Μέι δεν αποκλείεται να φέρει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ στη Βουλή ακόμα και αύριο.

Θεωρητικά, το Λονδίνο θα αποχωρούσε από την Ε.Ε αυτή την Παρασκευή 29η Μαρτίου, σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Η Ε.Ε συμφώνησε η διαδικασία να παραταθεί έως την 22α Μαΐου, αλλά με την προυπόθεση ότι η συμφωνία αποχώρησης θα εγκριθεί εντός της εβδομάδας. Εάν δεν εγκριθεί, οι ηγέτες των «27» δέχθηκαν η αποχώρηση να αναβληθεί ως τη 12η Απριλίου και κατόπιν το Λονδίνο να ορίσει τα επόμενα βήματα. ημερομηνίας αυτής».

Στροφή 180 μοιρών των Brexiteers που δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία

Ο μέχρι πρότινος «πρωτεργάτης» του κινήματος υπέρ του Brexit και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Bρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να τάσσεται υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας της Μέι, την οποία ο ίδιος είχε καταψηφίσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Τζόνσον όπως και ο ενορχηστρωτής των «ανταρτών» των Συντηρητικών, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, υπό τον φόβο μήπως δεν υπάρξει ποτέ Brexit, ανακοίνωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη συμφωνία .

Κι ενώ ο έλεγχος της διαδικασίας του Brexit έχει περάσει πια στο κοινοβούλιο, σήμερα θα διεξαχθούν σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών για τη μορφή που θα πάρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαική οικογένεια.

Κλείσιμο
Στις επιλογές προς εξέταση συγκαταλέγονται η παραμονή στην ενιαία αγορά, η διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, ακόμη και η ακύρωση της αποχώρησης από την ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης