Μέι: Δεν έχω τις απαιτούμενες ψήφους για το Brexit - ΕΕ: Όλα έτοιμα για «άτακτη» έξοδο

theresa_may_main_again

Αφού συναντήθηκε με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, και... έφαγε και πάλι «πόρτα», η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί ενώπιον των βουλευτών ότι δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, για να φέρει τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση για τρίτη φορά - Έτοιμη για «no deal» Brexit δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την αδυναμία της να βρει τις απαιτούμενες ψήφους που χρειάζονται, προκειμένου να περάσει τη Συμφωνία Αποχώρησης (ήτοι, το Brexit) από τη Βουλή των Κοινοτήτων, παραδέχθηκε η Τερέζα Μέι, μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών.

H πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού αναφέρθηκε στην επιστολή παράτασης που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και την συμφωνία που πέτυχε με τους Ευρωπαίους εταίρους στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης στις Βρυξέλλες, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία, ώστε να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή.


Oι εξελίξεις αυτές φαίνεται να ματαιώνουν το σχέδιο της για τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών, δηλώνοντας ότι «είναι αμφίβολο αν θα έχουν αποτέλεσμα». «Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη, για να φέρουμε τη συμφωνία για τρίτη φορά ενώπιον σας» είπε, κατά τη διάρκεια της σημερινής, έκτακτης συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συνόδου της περασμένης εβδομάδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στη Μέι δύο επιλογές: παράταση του Brexit έως τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα η συμφωνία από τη Βουλή των Κοινοτήτων -διαφορετικά, στις 12 Απριλίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει είτε να παρουσιάσει ένα σχέδιο με τα επόμενα βήματά του ή να αποχωρήσει οριστικά, χωρίς συμφωνία.

Η Μέι είπε ακόμη ότι θα φέρει στη Βουλή τροπολογία, προκειμένου να αλλάξει η σχετική νομοθεσία για το Brexit, και από τις 29 Μαρτίου, να μεταφερθεί το νωρίτερο έως τις 12 Απριλίου.

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι είχε συναντηθεί με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε να στηρίξει την Συμφωνία Αποχώρησης, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η πρωθυπουργός της Βρετανίας να ανακοινώσει στους βουλευτές ότι δεν υπάρχει ακόμα η απαιτούμενη στήριξη, για να τεθεί εκ νέου το Brexit σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι για «no deal» Brexit

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες της για την περίπτωση διαζυγίου χωρίς συμφωνία με τη Βρετανία, μια προοπτική που μοιάζει "όλο και πιο πιθανή", στις 12 Απριλίου. "Παρότι το σενάριο μιας μη συμφωνίας δεν είναι το επιθυμητό, η ΕΕ είναι έτοιμη" δηλώνει η Επιτροπή.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι, σε περίπτωση διαζυγίου χωρίς συμφωνία, η Βρετανία "θα γίνει μια τρίτη χώρα" και ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος, όπως προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των 27 και της Μέι, αλλά την οποία το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε ήδη δύο φορές.

"Αυτό προφανώς θα δημιουργήσει σημαντικές αναταράξεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις" υπογραμμίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωση, υπονοώντας την πιθανότητα μιας άτακτης εξόδου.

"Οι Βρετανοί πολίτες δεν θα είναι πλέον πολίτες της ΕΕ" και "θα υποβάλλονται σε πρόσθετους ελέγχους όταν θα διασχίζουν τα σύνορα της ΕΕ" προειδοποιεί η Επιτροπή.

Προειδοποιεί επίσης ότι, παρά τις προετοιμασίες, η επαναφορά των τελωνειακών και των υγειονομικών ελέγχων και ο έλεγχος της τήρησης των κανονισμών της ΕΕ "μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές καθυστερήσεις στα σύνορα".

Όσον αφορά το πολύ επίμαχο θέμα των ιρλανδικών συνόρων, η Επιτροπή "εργάζεται πολύ στενά" με το Δουβλίνο σε μια προσπάθεια να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι "εξ αποστάσεως από τα σύνορα αν αυτό είναι δυνατόν", σε περίπτωση μη συμφωνίας, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η δικλείδα ασφαλείας ("backstop") που αναφέρεται στη συμφωνία που έχει απορριφθεί έως σήμερα έχει στόχο να αποφύγει την αποκατάσταση ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στις δύο Ιρλανδίες, ώστε να μην υπονομευτούν οι ειρηνευτικές συμφωνίες του 1998.

Εκτιμώντας ότι τα μέτρα προετοιμασίας σε περίπτωση βίαιου διαζυγίου "δεν θα μπορούν να αμβλύνουν τελείως τις συνέπειες μιας απουσίας συμφωνίας", η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι αυτά αφορούν κυρίως τους ευαίσθητους τομείς της αλιείας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των αεροπορικών μεταφορών.

Η διάταξη για την αμοιβαιότητα στις βίζες, που είναι σε διαδικασία υιοθέτησης, προβλέπει τη δυνατότητα για τους Βρετανούς πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς βίζα μέσα στην ΕΕ υπό τον όρο το Λονδίνο να χορηγεί "ένα αμοιβαίο καθεστώς και χωρίς διακρίσεις" για τους πολίτες της ΕΕ.

Τα θέματα που αφορούν ένα βίαιο διαζύγιο μπορούν να υποβάλλονται στο 00 800 6 7 8 9 10 11, όπου ειδική ομάδα ασχολείται με το Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Ουπς

Ο ελληνάρας ζηλεύει τους Άγγλους γιατί η Αγγλία είναι ανεξάρτητη χώρα και δεν έχει ανάγκη κανέναν μιας και παράγει τα πάντα και δεν χρωστάει πουθενά,σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν παράγει τίποτα ,χρωστάει της μιχαλους και ζει με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.Αυτοι θα φύγουν και ο ελληνάρας είναι καταδικασμένος να πληρώνει μνημόνια σε Γερμανούς για να μην γίνει Πακιστάν!

@

Αφού το είπες ρε, ζούμε με επιδοτήσεις, γιατί να φύγουμε;

Σιγά

μη γινοταν και "συμφωνία* με τη γερμανική εε...

Χαχαχα

Η ΜΒ χωρίς συμφωνία θα φαλιρίσει σε 7-8 μήνες το αργότερο... Αν μάλιστα της βάλει 18% τελωνείο η Ε.Ε σε όλα τα προϊόντα μπες-βγες, το φαλιμέντο θα έρθει σε 4-5 μήνες... Μετά θα παρακαλάνε να ξαναμπούν για να μην δούμε κυανοκρανους να πετάνε σακιά με ρύζι από ελικόπτερα του ΟΗΕ πάνω από τις πλατείες του Λονδίνου...

Τον ΕΝΦΙΑ τον πλήρωσες;

Η Αγγλία δεν είναι ούτε Ελλάδα,ούτε Ρωσία,ούτε βεναζουελα!

Έφη

Πραγματικά η άγνοια κάποιων εδώ ως προς τί ζητάνε οι Άγγλοι είναι απίστευτη. Καλάντους κάνει η ΕΕ. Κ ότι κ να λέμε ακόμα κ η ελλάδα καλύτερα έχει χειριστεί την ελληνική κρίση απ ότι η ελλάδα το brexit. Μένω 15 χρόνια λονδίνο κ αυτό που συμβαίνει είναι τρομερό. Έχει καταστραφεί η χώρα κ έπεται συνέχεια

Πονηρή η κυρία Μέι

Πάω στοίχημα μόλις η Αγγλία βγει από ΕΕ θα γίνει η μεγαλύτερη έδρα offshore εταίρων,μιλάμε για τρις που θα συσσωρεύσουν στο νησί,ο,τι μαύρο χρήμα υπάρχει από Ρωσία,Κίνα,μέση ανατολή,Ινδία,τύφλα να έχουν τα Cayman!

Κωστας

Μπαρούφες ανίδεων.....τα channel islands είναι ήδη φορολογικοί παράδεισοι..... τα cayman είναι υπο Βρετανικο καθεστώς......

G-exit

Για brexit δεν ξέρω,αλλά στο ποδόσφαιρο οι Άγγλοι απέναντι στους Γερμανούς έχουν τρία στα τρία φέτος στο cl!

Tottenham new stadium

Καλά λέμε οι Βρετανοί τρολαρουν την ΕΕ για πλάκα,οι Βρετανοί θέλουν να ρίξουν μαύρη πέτρα και οι Γερμανοί τους απαντάνε ή Brexit με συμφωνία ή καθόλου Brexit!μπράβο στους Άγγλους,οι μόνοι που έχουν τα κοτσια να τα βάλουν με τους Γερμανούς,Γάλλοι,Ιταλοί και Έλληνες μόνο απειλές.

ςς

ανοητοι πανιβλακες ελληναρες αναλυτες της που....ας,ευτυχως που υπαρχουν οι γερμανοι,πρωτον δεν εχουμε πολεμο,δευτερον εχουμε ισχυροτατο νομισμα,οποιος ξερει και δουλευει κονομαει οποιος δεν ξερει η ειναι τεμπελης,κοπριτης συριζαιος η κκε,και ακροδεξιοι του φταινε οι γερμανοι,

Σωστός

Ότι θεσμούς έχει αυτό το κράτος και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο είναι μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση και όχι έξω. Είμαστε οι μόνοι ηλιθιοι σαν λαός που δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο κερδίζουμε μέσα και θα κερδίσαμε ακόμη περισσότερο εάν υπήρχε πιο ισχυρή ένωση απο ότι αν ειμασταν μόνοι μας. (Μονό στο θέμα άμυνα που σπαταλονται τόνοι χρήματα αν η ένωση είχε προχωρήσει παραπέρα.... Θα κερδίσαμε). Το ότι η Βρετανία προσπαθεί να βγει δεν σημαίνει ότι εάν εμείς προσπαθούσα με θα τα καταφέραμε όσα καλά θεωρούν ότι εκείνη ότι θα τα καταφέρουν... Correlation does not impy causation....

Αποστόλης ή Τόλης

Πιστεύω η Αμερική πατάει πόδι στη περιοχή δεν έχει ανάγκη η μεη μάλλον ομως ειναι θέατρο για να δημιουργηθούν ζώνες ελεύθερης φορολόγησης

Η Ελισάβετ σας παίζει στα δάκτυλα του ενός χεριού της!

Ευρώπη χωρίς Αγγλία σαν να λέμε Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι,αν ήθελαν οι Ευρωπαίοι να τους διώξουν θα το είχαν κάνει ήδη! προφανώς οι Άγγλοι (μετά τους Αμερικανούς) έχουν τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια στην πλανήτη και ισχυρή πολιτική επιρροή (βλέπε κοινοπολιτεία),γι'αυτό και μπορούν να 'εκβιάζουν' την κατά τα άλλα πανίσχυρη ΕΕ, ούτως η άλλως η συμμετοχή της Αγγλίας στην ΕΕ είναι προσχηματικη αφού έχουν το δικό τους Σύνταγμα και το δικό τους εθνικό νόμισμα!

GhS

Στο τι εκβιάζεται η Ε.Ε... ;... από ότι φαίνεται, η Ε.Ε. επέβαλε τις ημερομηνίες για 12 Απριλίου στην Μει... Πήγε και βρήκε 27 τοίχους... Η άτακτη έξοδος θα ταρακουνήσει για τα καλά τη Μ.Β. που θα έχει τεράστια προβλήματα στα σύνορα της, καθώς θα είναι σαν 3η χώρα ( σαν να λέμε Καζακστάν) για την Ε.Ε. Οι τελωνειακές διατυπώσεις θα κρατούν μέρες χωρίς επιμέρους συμφωνίες με την Ε.Ε. και τα προϊόντα (εισαγωγές και εξαγωγές) θα περιμένουν να ελεγχθούν κάθε φορά για να διασχίσουν την Μάγχη από και προς την Ε.Ε.

1976

Το 1976 η Βρετανία ζήτησε και έλαβε δάνειο του Δ.Ν.Τ για να μην χρεοκοπήσει. Πρωθυπουργός από τους εργατικούς Τζέημς Κάλαγχαν. Μέχρι τότε το Δ.Ν.Τ δάνειζε μόνο χώρες του τρίτου κόσμου. Η Βρετανία ήταν ήδη μέλος της ΕΟΚ από το 1973.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

17951978

Ο 93χρονος θα δικαστεί στο Αμβούργο, καθώς κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία 5.230 ατόμων – Ήταν φύλακας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στούτχοφ, που δημιούργησαν οι Ναζί στην Πολωνία

3
erdogan-synantisi-arthro

Παρά τις προηγούμενες αρνήσεις, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν θα δει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και τον Μάικ Πομπέο, απεσταλμένους του Τραμπ στην Άγκυρα - Νωρίτερα είχε πει ότι θα δεχθεί συνάντηση μόνο με τον ίδιο τον Τραμπ - «Θρίλερ» με το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τελεσίγραφο στους Κούρδους: «Παραδώστε τα όπλα σας σήμερα»

9
erdogan

«Εάν θέλετε να δείτε δολοφονίες αμάχων, πριν από την επέμβαση της Τουρκίας, δείτε στην Κύπρο» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος -  «Είπα στον Μακρόν να κοιταχτεί στον καθρέφτη, όταν μου μίλησε για σφαγές στη Συρία» πρόσθεσε

16
191016114132_maxresdefault4567654

Η δύναμη απαιτεί και ικανότητα οπότε σίγουρα τα ανόητα παιχνίδια με ένα πραγματικό όπλο όπως η Mercedes-AMG C63 δεν μπορούν να έχουν ευχάριστη κατάληξη όταν ο οδηγός υπολείπεται σε μυαλό και ταλέντο.