Brexit: Το «χαρτί» της παραίτησης ρίχνει στο τραπέζι η Μέι για να «σώσει» τη συμφωνία

Brexit: Το «χαρτί» της παραίτησης ρίχνει στο τραπέζι η Μέι για να «σώσει» τη συμφωνία

Σε μια ύστατη προσπάθεια να «σώσει» το Brexit, η Μέι φημολογείται ότι θα ανακοίνωσει συγκεκριμένη ημερομηνία παραίτησης, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» στη συμφωνία από βουλευτές που την έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές - Αν υπάρξει θετική ανταπόκριση, δεν αποκλείεται να φέρει τη Συμφωνία Αποχώρησης στη Βουλή την Πέμπτη.

may76
Όργιο φημών για το πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ότι αύριο η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στα ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών, ανακοινώνοντας τις επόμενες κινήσεις της.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να «σώσει» τη Συμφωνία Αποχώρησης, η Μέι φημολογείται ότι θα ανακοίνωσει συγκεκριμένη ημερομηνία παραίτησης, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» στη συμφωνία από βουλευτές που την έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές.

Σε περίπτωση που υπάρξει θετική ανταπόκριση, δεν αποκλείεται να φέρει τη Συμφωνία Αποχώρησης στη Βουλή την Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση, η Μέι δεν έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες για έγκριση της συμφωνίας, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ήδη, o Τζέικομπ Ρις Μογκ, εκ των υποστηρικτών του σκληρού Brexit, άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του πως είναι έτοιμος να στηρίξει τη συμφωνία της πρωθυπουργού. Εάν ακολουθήσουν τα βήματά του και άλλοι, μπορούν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Πολλά θα κριθούν από τα όσα θα πει η Μέι ενώπιον της λεγόμενης Επιτροπής 1922 των βουλευτών και το πώς οι βουλευτές θα αντιδράσουν. Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως περιμένει η πρωθυπουργός, η τρίτη ψηφοφορία επί της συμφωνίας δεν θα αργήσει και οπωσδήποτε θα λάβει χώρα εντός της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέι έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια του κόμματός της για την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2022.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian δείχνει ότι το 85% των Remainers -όσων επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ- και το 80% των Brexiteers θεωρούν ότι η κυβέρνηση της Μέι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα του Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης