Ιράν: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 68 τραυματίες από τις πλημμύρες

Ιράν: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 68 τραυματίες από τις πλημμύρες

Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν τις 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν – Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης 

20898735
Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν το Ιράν, με αποτέλεσμα τον θάνατο 18 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 68, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Οι πλημμύρες πλήττουν τις 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων. Αρχικά, οι πλημμύρες έγιναν στη δυτική και στη νοτιοδυτική χώρα, μερικές ημέρες μόνο μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν στις 19 Μαρτίου τις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν, στο βορειοανατολικό Ιράν. Κανένας επίσημος απολογισμός των ζημιών στις επαρχίες αυτές δεν υπάρχει.

Ο Πιρχοσέιν Κοολιβάντ, ένα από τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών διαχείρισης κρίσεων, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 68 τραυματίες μόνο στη νότια πόλη Σιράζ και για έναν ακόμη νεκρό στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ.

Έκτακτα μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης

Οι υπηρεσίες διάσωσης δεν εργάζονται με εντατικό ρυθμό λόγω της απουσίας πολλών αδειούχων υπαλλήλων, καθώς το Ιράν γιορτάζει την περσική Πρωτοχρονιά.

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων και το υπουργείο Υγείας, αρμόδιο για τα νοσοκομεία, ανέστειλαν όλες τις άδειες του προσωπικού και όλα τα νοσοκομεία τέθηκαν σε μέγιστο συναγερμό.

Οι κυβερνήτες των επαρχιών κλήθηκαν να παραμείνουν στη θέση τους.

Κλείσιμο
Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ιρανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης