Ιράν: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 68 τραυματίες από τις πλημμύρες

20898735

Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν τις 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν – Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης 

Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν το Ιράν, με αποτέλεσμα τον θάνατο 18 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 68, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Οι πλημμύρες πλήττουν τις 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων. Αρχικά, οι πλημμύρες έγιναν στη δυτική και στη νοτιοδυτική χώρα, μερικές ημέρες μόνο μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν στις 19 Μαρτίου τις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν, στο βορειοανατολικό Ιράν. Κανένας επίσημος απολογισμός των ζημιών στις επαρχίες αυτές δεν υπάρχει.

Ο Πιρχοσέιν Κοολιβάντ, ένα από τα διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών διαχείρισης κρίσεων, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 68 τραυματίες μόνο στη νότια πόλη Σιράζ και για έναν ακόμη νεκρό στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ.

Έκτακτα μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης

Οι υπηρεσίες διάσωσης δεν εργάζονται με εντατικό ρυθμό λόγω της απουσίας πολλών αδειούχων υπαλλήλων, καθώς το Ιράν γιορτάζει την περσική Πρωτοχρονιά.

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων και το υπουργείο Υγείας, αρμόδιο για τα νοσοκομεία, ανέστειλαν όλες τις άδειες του προσωπικού και όλα τα νοσοκομεία τέθηκαν σε μέγιστο συναγερμό.

Οι κυβερνήτες των επαρχιών κλήθηκαν να παραμείνουν στη θέση τους.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ιρανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20992184

Η εταιρεία που είχε στήσει τη σκαλωσιά επιβεβαίωσε ότι εργάτες παραβίασαν την απαγόρευση καπνίσματος – Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν επτά γόπες τσιγάρων- Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης αποκλείει ότι αυτό ήταν η αιτία της πυρκαγιάς

5
putinkim

Πιθανότατα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την Μόσχα - Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι  παραβιάζει το καθεστώς των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ  - Στο Βλαδιβοστόκ το ραντεβού