Ο Πάπας Φραγκίσκος φωτογραφήθηκε σήμερα με καρφίτσα η οποία γράφει «να ανοίξουμε τα λιμάνια», σε συνάντηση που οργάνωσε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.
Την καρφίτσα έδωσε στον πάπα ένας ιερέας από την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και ο Φραγκίσκος δέχθηκε να φωτογραφηθεί. «Ας ανέβουμε στις στέγες. Ο πάπας Φραγκίσκος δεν χάνει ευκαιρία και δεν χάνει ούτε χρόνο με κοινότυπες παροτρύνσεις», έγραψε ο ιερέας στο Facebook.
Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι σαφές ότι ο Αργεντινός ποντίφικας, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να επαναλάβει με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν εγκρίνει, σε καμία περίπτωση, τη θέση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαβίνι, ο οποίος έκλεισε τα ιταλικά λιμάνια στα πλοία των ΜΚΟ που μεταφέρουν μετανάστες.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.