Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν και το μέτρο τέθηκε άμεσα σε ισχύ

mnuchin
Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να μπλοκάρει την εξαγωγή πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνούτσιν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις ενάντια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, το σκληρότερο οικονομικό μέτρο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι η επιβολή των συγκεκριμένων κυρώσεων τίθεται σε άμεση ισχύ και πρόσθεσε ότι όλα τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί για την αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, θα μεταφερθούν και θα δεσμευτούν σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να γίνει έλεγχος.

«Συνεχίζουμε να εκθέτουμε τη διαφθορά του (προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς) Μαδούρο και των φίλων του και η σημερινή ενέργεια διασφαλίζει ότι δεν μπορούν πλέον να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία του Βενεζουελανού λαού», δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον σε ενημέρωση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι κυρώσεις στην PDVSA στοχεύουν να αποτρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο από το να μεταφέρει κεφάλαια από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο οικονομικού αποκλεισμού της Βενεζουέλας από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο Νικολάς Μαδούρο, ενώ οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας της Λατινικής Αμερικής «τρέχουν», με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, να έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος, καλώντας τον κόσμο και τον στρατό να «ρίξουν» τον Μαδούρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης