Πάπας Φραγκίσκος για Ολοκαύτωμα: Να μην ξεχαστούν οι μαύρες σελίδες της ιστορίας

papas1

«Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες από τις τραγωδίες του παρελθόντος και να μάθουμε από τις μαύρες σελίδες της Ιστορίας για να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη», δήλωσε ο Ποντίφικας από τον Παναμά

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε σήμερα έκκληση να μην ξεχαστούν «οι μαύρες σελίδες της Ιστορίας» για να «μην ξαναγίνουν ποτέ τα ίδια λάθη», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες από τις τραγωδίες του παρελθόντος και να μάθουμε από τις μαύρες σελίδες της Ιστορίας για να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη», δήλωσε ο Ποντίφικας από τον Παναμά. «Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε ακατάπαυστα να καλλιεργούμε τη δικαιοσύνη, να προωθούμε την ομόνοια, να στηρίζουμε την (κοινωνική) ενσωμάτωση για να είμαστε εργαλεία ειρήνης και για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου», πρόσθεσε.

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους Εβραίοι, εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα τις δεκαετίες του 1930 και του 1940.

Ο ισραηλινός υπουργός αρμόδιος για τη Διασπορά Ναφτάλι Μπένετ κατήγγειλε σήμερα μια αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων στον κόσμο. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σε "αφύπνιση" απέναντι στη μάστιγα αυτή "κυρίως στην Ευρώπη".

Το Ισραήλ πρέπει να «βοηθήσει τα εκατομμύρια των Εβραίων της διασποράς που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες αντισημιτικές εγκληματικές ενέργειες», δήλωσε ο Μπένετ.

Η ετήσια έκθεση του υπουργείου του για τον αντισημιτισμό στον κόσμο --η οποία κάνει λόγο για αισθητή αύξηση των κρουσμάτων στη Γαλλία και για αριθμό ρεκόρ στη Βρετανία-- παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Efstathios VITTA22

Οι οικογένειες των παθόντων σίγουρα δεν το ξεχνούν. Μόνο οι Γερμανοί σφυρίζουν αδιάφορα και καταληστεύουν τους συνανθρώπους τους!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21606975

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κατά μήκος των καλύτερων αυτοκινητοδρόμων μας, στους καλύτερους μας δρόμους, στις καλύτερες αίθουσες εισόδους των κτιρίων, κτιρίων για τα οποία άνθρωποι πληρώνουν τεράστιους φόρους, όπου πήγαν εξαιτίας της αίγλης», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

BWlIL2pe

Ο Νετανιάχου χάνει την πλειοψηφία - Το «Μπλε και Λευκό» του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς προηγείται ελαφρά - Λαμβάνει  32-34 έδρες - Tο συντηρητικό Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες