Για απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα κατηγορεί η Ρωσία τις ΗΠΑ

Για απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα κατηγορεί η Ρωσία τις ΗΠΑ

Οι αναίσχυντες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τη Βενεζουέλα, συνιστούν παραβίαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου, αναφέρει Ρώσος διπλωμάτης

maduro09
Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ρωσία, δεν κατάφερε να σταματήσει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε τελικά την προσωρινή ημερήσια διάταξη για να συζητήσει το θέμα. Μόνο τέσσερα από τα 15 μέλη του ψήφισαν να σταματήσει η συνεδρίαση, ενώ εννέα ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής της και δύο απείχαν. Στην περίπτωση αυτή η Κίνα, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία δεν μπορούν να κάνουν χρήση του βέτο.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να προκαλέσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Οι αναίσχυντες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τη Βενεζουέλα, συνιστούν παραβίαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου, πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Τόνισε επίσης ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της χώρας δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεδομένου ότι η Βενεζουέλα δεν συνιστά απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα «πρέπει να στηρίξει τον λαό της Βενεζουέλας για χάρη της ειρήνης» στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο «καταστέλλει» επί χρόνια τον λαό και ότι χιλιάδες Βενεζουελάνοι φεύγουν από τη χώρα, γεγονός που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης