Νέο τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία

Νέο τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία

Ονομάζεται Calimbr-M και θα έχει βεληνεκές που θα υπερβαίνει τα 4,5 χιλιόμετρα

vlad-putin
Έναν τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία αυτή τη στιγμή για τον πολεμικό της στόλο, που θα φέρει την ονομασία Calimbr-M και ο οποίος θα έχει βεληνεκές που θα υπερβαίνει τα 4,5 χιλιόμετρα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι η κατασκευή του πυραύλου Calimbr-M, εντάσσεται στο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2027 και θα παραδοθεί στον πολεμικό στόλο πριν από την λήξη του εξοπλιστικού προγράμματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νέος πύραυλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα διαφέρει από τους υπάρχοντες πυραύλους της κατηγορίας Calimbr ως προς την απόσταση στόχευσης και ως προς τις προδιαγραφές. «Ο πύραυλος θα είναι αρκετά πιο μεγάλος, ενώ η γόμωση του θα φθάνει τον ένα τόνο» δήλωσε η πηγή, επισημαίνοντας ότι με τον νέο πύραυλο θα εξοπλιστούν τα μεγάλα πολεμικά πλοία, αρχίζοντας από τις φρεγάτες, όπως και τα υποβρύχια. Ο νέος πύραυλος θα είναι σε θέση να πλήττει χερσαίους στόχους και θα μπορεί να φέρει συμβατική, αλλά και πυρηνική κεφαλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης