O «άνθρωπος-θαύμα»: Οι γιατροί τον ξέγραψαν, οι δικοί του τράβηξαν την πρίζα αλλά αυτός ξύπνησε από το κώμα!

O «άνθρωπος-θαύμα»: Οι γιατροί τον ξέγραψαν, οι δικοί του τράβηξαν την πρίζα αλλά αυτός ξύπνησε από το κώμα!

Όπως φάνηκε οι γιατροί είχαν κάνει λάθος διάγνωση στη ασθένειά του

Scott_Marr
Η οικογένεια του Σκοτ Μαρ προετοιμαζόταν για τα χειρότερα καθώς ο ηλικίας 61 ετών άνδρας από τη Νεμπράσκα βαριανάσαινε με μηχανική υποστήριξη, ακίνητος στο κρεβάτι νοσοκομείου της Ομάχα.

Οι γιατροί είχαν πειστεί ότι ο πρώην εκφωνητής αγώνων μπάσκετ της ομάδας του Πανεπιστημίου του Κρέιτον είχε πάθει αποπληξία, όταν τον βρήκε ο γιος του αναίσθητο στο κρεβάτι του στις 12 Δεκεμβρίου, ένα 24ωρο μετά τα 61α γενέθλιά του. Την επομένη έφθασαν τα άσχημα μαντάτα από το νοσοκομείο Μεθοδιστών στους δικούς του: «Ο νευροχειρουργός είπε ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, αλλά μας ενημέρωσε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μας είπαν ότι σε λίγο θα ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Εκείνος πάντα μας έλεγε: “δεν θέλω να με δείτε να κείτομαι σ’ ένα κρεβάτι νοσοκομείου, σ’ ένα ίδρυμα υποστήριξης. Έτσι του είπαμε αντίο προτού σταματήσουμε τη μηχανική υποστήριξη. Έκλεισαν οι οθόνες και περιμέναμε στο πλευρό του», είπε η κόρη του, Πρέστον Μαρ.

«Θεωρήσαμε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη», δήλωσε σε τοπική δίκτυο η δρ Ρεμπέκα Ρουντζ.

Αλλά τότε συνέβη το «θαύμα». Αφού έφυγαν από το νοσοκομείο στις 13 Δεκεμβρίου οι συγγενείς του άρχισαν να κανονίζουν τα της κηδείας και της αποτέφρωσής του. Αλλά την επομένη η κόρη του δέχθηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. «Μήπως θα μπορούσε να πάει μέχρι εκεί να δει τον μπαμπά της;», τη ρώτησαν.

Όπως αποδείχθηκε το λάδι στο καντήλι της ζωής του πατέρα τεσσάρων παιδιών δεν είχε σωθεί... «Όταν φθάσαμε εκεί, μπήκα στο δωμάτιο για να του πω “γεια σου, μπαμπά”. Νόμισα ότι ονειρεύομαι. Μου χαμογέλασε! Ήταν ό,τι πιο τρελό έχω ζήσει ποτέ», είπε η Πρέστον.

«Του ζήτησα να κινήσει τους αντίχειρές του και το έκανε αργά, να κουνήσει τα δάκτυλα των ποδιών του και αναποκρίθηκε. Έτριβα τα μάτια μου από έκπληξη, αδυνατώντας να πιστέψω αυτό που συνέβαινε», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Όπως απέδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Σκοτ Μαρ, δεν είχε πάθει αποπληξία, αλλά σύνδρομο αναστρέψιμης οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας που προκαλεί κεφαλαλγία, μεταβολή διανοητικής κατάστασης, σπασμούς και οφθαλμολογικές διαταραχές. Οι γιατροί διέγνωσαν αρχικά αποπληξία λόγω του έντονου πρηξίματος που εμφάνισε ο ασθενής στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του, που δεν αποτελεί τυπικό σύμπτωμα του συνδρόμου.

Ο 61χρονος πήρε έκτοτε εξιτήριο από το νοσοκομείο και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. Ο ίδιος προσπαθεί να απολαύσει κάθε στιγμή κι ευχαριστεί τον Θεό που του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. «Δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο. Δεν πάω κάθε Κυριακή στην εκκλησία», είπε σε τοπική εφημερίδα. «Αλλά πιστεύω στον Θεό. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά και αυτό που μου συνέβη είναι η απόδειξη ότι όλα όσα άκουγα είναι αληθινά, ότι με αγαπά κι είναι στο πλευρό μου. Ήταν ένα θαύμα»...

Man earns the name the "Miracle Man" after beating a rare condition and deadly brain swelling
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης