Στρασβούργο: Ψεύτικος συναγερμός για βόμβα στον σταθμό των τρένων
Εκκενώθηκαν και αποκλείστηκαν οι εγκαταστάσεις για σχεδόν δύο ώρες
Μεγάλη ταλαιπωρία και γενικό μπλακ άουτ προκάλεσε ο ψεύτικος συναγερμός για τοποθέτηση βόμβας στα κεντρικά του σταθμού των τρένων στο Στρασβούργο.
Λίγες ημέρες μετά το μακελειό που προκάλεσε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά ο τζιχαντιστής-εγκληματίας Σερίφ Σεκάτ, οι δυνάμεις ασφαλείας της γαλλικής πόλης δέχθηκαν απειλητικά SMS για τοποθέτηση βόμβας στον σταθμό του τρένου.
Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και αποκλείστηκαν για σχεδόν δύο ώρες. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότιμ ήταν φάρσα.
Ο σταθμός δόθηκε εκ νέου προς χρήση, ενώ τα δρομολόγια επανέρχονται σταδιακά στην κανονική τους ροή.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).