Ιταλία: Συνδέουν τον κρατικό προϋπολογισμό με ψήφο εμπιστοσύνης

Ιταλία: Συνδέουν τον κρατικό προϋπολογισμό με ψήφο εμπιστοσύνης

Θεωρείται βέβαιη η υπερψήφισή του στη Βουλή, καθώς Λέγκα και Πέντε Αστέρια διαθέτουν άνετη πλειοψηφία - Στη γερουσία θα πάνε οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με την ΕΕ 

konte-salvini-ntimaio
Αύριο αργά το απόγευμα η κυβερνητική πλειοψηφία πρόκειται να συνδέσει την έγκριση του προϋπολογισμού, στην ιταλική βουλή, με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η θετική έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται δεδομένη, από την στιγμή που Λέγκα και Πέντε Αστέρια διαθέτουν άνετη πλειοψηφία στην βουλή.

Σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο με κύριο θέμα συζήτησης τις τροπολογίες του προϋπολογισμού. Είναι σαφές, όμως, ότι οι κύριες αλλαγές θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν τα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού θα εξετασθούν από την γερουσία.

Στην γερουσία, πάντα, αναμένεται να υπερψηφισθούν και οι αλλαγές που θα προκύψουν από μια πιθανή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να μπορέσει να μειωθεί η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και να αποφευχθεί, από την Ιταλία, η έναρξη διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με την Ευρώπη για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, να μην προδώσουμε τους πολίτες και τις υποσχέσεις μας και να αποφύγουμε τις κυρώσεις», τόνισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «πρέπει να αυξηθούν όσο περισσότερο γίνεται οι επενδύσεις και η αγοραστική δύναμη των πολιτών» και ότι «πέρα από ποσοστά και αριθμούς, είναι ανάγκη να τύχουν σεβασμού τα μέτρα που η κυβέρνηση θεωρεί βασικής σημασίας».

Όσο για τις υψηλότερες συντάξεις, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων τόνισε ότι αναμένεται να περικοπούν μέχρι και κατά 40%. Η περικοπή αυτή, αναμένεται να ισχύσει για μια διετία και για όσες συντάξεις ξεπερνούν τις 4. 500 ευρώ τον μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης