Ηθοποιός για τον πρώην πρόεδρο του CBS: Με έριξε στα γόνατα και έβαλε με το ζόρι το πέος του στο στόμα μου

Ηθοποιός για τον πρώην πρόεδρο του CBS: Με έριξε στα γόνατα και έβαλε με το ζόρι το πέος του στο στόμα μου

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφει στους New York Times την επίθεση που δέχτηκε στο γραφείο του Μούνβες η Μπόμπι Φίλιπς - Δώδεκα καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης οδήγησαν στην παραίτηση του μεγαλοπαράγοντα της τηλεόρασης τον περασμένο Σεπτέμβρη

bobbie
Τον περασμένο Οκτώβριο, η παραίτηση του Λέσλι Μούνβες, του πανίσχυρου προέδρου του καναλιού CBS, μετά από 12 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, σηματοδότησε μία ακόμα νίκη του κινήματος #MeToo, το οποίο έπεισε εκατοντάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ να λύσουν τη σιωπή τους.

Η παραίτηση του πανίσχυρου παράγοντα της τηλεόρασης και των ΜΜΕ στις ΗΠΑ για πάνω από δύο δεκαετίες δεν εξέπληξε κανέναν, αφού (όπως και στην περίπτωση του Χάρβεϊ Γουάινστιν) η ανάρμοστη συμπεριφορά του αποτελούσε κοινό μυστικό στη βιομηχανία του θεάματος.

Οι εν λόγω καταγγελίες αφορούσαν γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, μεταξύ των οποίων σεξουαλικές επιθέσεις, εκφοβισμοί, κλπ. Στην ανακοίνωση της παραίτησής του, ο ίδιος ο Μούνβες έκανε λόγο για «αναληθείς καταγγελίες» γεμάτες υπερβολές σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «δεκαετίες» πριν και δεν δείχνουν το ποιος πραγματικά είναι.

Μία από αυτές τις καταγγελίες ωστόσο, που ο ίδιος προσπάθησε να υποβαθμίσει ως υπερβολικές, μπορεί τελικά να του στοιχίσει την αποζημίωση των 120 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμενόταν να λάβει από το αμερικανικό δίκτυο μετά την παραίτησή του. Πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στον ίδιο και την 25χρονη τότε ηθοποιό, Μπόμπι Φίλιπς, το 1995, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Warner Bros και την είχε προσκαλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουν ενδεχόμενη συνεργασία.

Η Φίλιπς μίλησε πρόσφατα στους New York Times για το τι είχε συμβεί μέσα σε εκείνο το γραφείο, και πως η ίδια έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να επιτεθεί με ρόπαλο του μπέιζμπολ στον μεγαλοπαράγοντα της τηλεόρασης.

Bobbie Phillips - Redshoe Diaries
Κλείσιμο


Μπαίνοντας στο γραφείο του Μούνβες στις 7 Μαρτίου του 1995, η Φίλιπς έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο της Warner. Ο Μούνβες, που τότε ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά, της είπε ότι είχε αναγνωρίσει με το ταλέντο της και της πρότεινε να την γνωρίσει στον casting director της «Εντατικής», του πετυχημένου σήριαλ που έκανε πάταγο τη δεκαετία του 90. Στη συνέχεια, της έδειξε σε έναν πίνακα κάποια άλλα τηλεοπτικά πρότζεκτ που «έτρεχαν» εκείνη την περίοδο και ίσως την ενδιέφεραν.

Όταν όμως η νεαρή κοπέλα γύρισε να τον αντικρίσει, είδε με τρόμο ότι είχε κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του και την κοιτούσε χαμογελώντας, με το μόριό του σε στύση.

«Βλέπεις πόσο σκληρό με κάνεις», είπε στην αποσβολωμένη Φίλιπς ο Μούνβες, συμπληρώνοντας ότι, αν δεχόταν να γίνει το κορίτσι του, θα την έβαζε σε όποιο σήριαλ ήθελε.

Στη συνέχεια, ο Μούνβες άρπαξε την κοπέλα από τον λαιμό, την ανάγκασε να πέσει στα γόνατα και έβαλε με το ζόρι το πέος του στο στόμα της. Εκείνη τη στιγμή, χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του και ο πρόεδρος της Warner πήγε να το σηκώσει, αφήνοντάς την για λίγες στιγμές μόνη. Σε κατάσταση σοκ, η Φίλιπς πρόσεξε ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ που ήταν ακουμπισμένο σε ένα έπιπλο, το οποίο κοσμούσε και μια φωτογραφία της συζύγου του Μούνβες.

«Το μόνο που σκεφτόμουν είναι πόσο θα ήθελα να του σπάσω το κεφάλι με το ρόπαλο», είπε στους Times η 50χρονη σήμερα γυναίκα. Έφτασε μάλιστα πολύ κοντά στην υλοποίηση αυτής της σκέψης, αφού πήρε στα χέρια της το ρόπαλο.

Όταν ο Μούνβες τελείωσε το τηλεφώνημα, η Φίλιπς αποφάσισε τελικά να μην κάνει αυτό που είχε στο μυαλό της, ακούμπησε στο πάτωμα το ρόπαλο, ψέλλισε μια δικαιολογία και έφυγε τρέχοντας από το γραφείο. Ο Μαρβ Ντάουερ, που εκείνη την εποχή ήταν μάνατζέρ της, είπε στους Τimes ότι ο Μούνβες του εκμυστηρεύτηκε σε sms τον Απρίλιο πως «αν μιλήσει η Μπόμπι, είμαι ξοφλημένος». Οι δύο τους αντάλλαξαν αρκετά μηνύματα φέτος συζητώντας αυτήν την υπόθεση, μηνύματα τα οποία ο πρώην πρόεδρος του CBS είπε στον Ντάουερ να σβήσει, όμως εκείνος δεν το έκανε.

Ο ίδιος ο Μούνβες προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της επικοινωνίας του με τον μάνατζερ και αυτό μπορεί να του στοιχίσει πολύ ακριβά. Ένας από τους όρους του δικτύου για να καταβάλλει την υπέρογκη αποζημίωση στο πρώην στέλεχός του, ήταν να συνεργαστεί ο Μούνβες πλήρως με την έρευνα των Αρχών. Το σβήσιμο κρίσιμων μηνυμάτων σίγουρα παραβιάζει αυτόν τον όρο.

Το αποτέλεσμα; Ο άλλοτε πανίσχυρος Μούνβες μπορεί τελικά να αποχωρήσει με άδειες τσέπες από το δίκτυο όπου «έλυνε και έδενε» επί σχεδόν 12 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης