Brexit: Το Παρίσι ετοιμάζεται για τελωνειακά μέτρα και ρυθμίσεις για τις μεταφορές

Brexit: Το Παρίσι ετοιμάζεται για τελωνειακά μέτρα και ρυθμίσεις για τις μεταφορές

Προσλαμβάνονται επιπλέον 700 τελωνειακοί και δημιουργούνται επιπλέον εγκαταστάσεις ελέγχου για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία

BREXITB
Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα μέτρα, κυρίως όσον αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους και τους ελέγχους στα λιμάνια στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν.

«Ετοιμαζόμαστε για το υποθετικό σενάριο της μη επίτευξης συμφωνίας. Για αυτό το σενάριο, θα ετοιμάσουμε τελωνειακούς ελέγχους, κτηνιατρικά μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή και επίσης μέτρα για ελέγχους στα λιμάνια», δήλωσε η Μπορν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews.

Χθες Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε να αγωνιστεί υπέρ του σχεδίου συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού της που ήταν αρμόδιος για το Brexit και άλλων υπουργών που έθεσε την στρατηγική της και τη θέση της σε κίνδυνο.

Τον Οκτώβριο, ο Γάλλος υπουργός Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα τελωνεία, δήλωσε ότι η Γαλλία προσλαμβάνει επιπλέον 700 τελωνειακούς και δημιουργεί επιπλέον εγκαταστάσεις ελέγχου προετοιμαζόμενη για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης