Μυστήριο με τον αρχηγό της Ιντερπόλ: «Τον έχουμε» παραδέχεται η Κίνα - «Κινδυνεύει» λέει η γυναίκα του

Μυστήριο με τον αρχηγό της Ιντερπόλ: «Τον έχουμε» παραδέχεται η Κίνα - «Κινδυνεύει» λέει η γυναίκα του

Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ιντερπόλ κρατείται και βρίσκεται υπό έρευνα – Η σύζυγός του αποκάλυψε ότι το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε ήταν ένα μαχαίρι σε εμότικον και απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα

menghongwei0
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του εξαφανισμένου αρχηγού της Ιντερπόλ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν έφυγε από τη Λυών, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της υπηρεσίας με προορισμό την πατρίδα του, την Κίνα.

Η κινεζική υπηρεσία καταπολέμησης κατά της διαφθοράς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να τον έχει υπό κράτηση, λέγοντας ότι ο Μεν Χονγκουέι βρίσκεται σε καθεστώς έρευνας για «εικαζόμενη παράνομη» συμπεριφορά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, απηύθυνε έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα, λέγοντας ότι κινδυνεύει.

Με φωνή που τρέμει και προσπαθώντας να πνίξει τα δάκρυά της, η Γκρέις Μένγκ μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, ενώ αρνήθηκε να φωτογραφηθεί.

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα» ανέφερε, διαβάζοντας τη δήλωσή της στα αγγλικά και τα κινεζικά.

Της έστειλε μήνυμα που έδειχνε ένα μαχαίρι 

Η Γκρέις Μενγκ αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της στις 25 Σεπτεμβρίου της έστειλε ένα πρώτο μήνυμα μέσω μιας εφαρμογής στο οποίο της έγραφε: «Να περιμένεις την κλήση μου». Λίγο αργότερα, της έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα, το οποίο περιείχε ένα μαχαίρι σε emoticon που δήλωνε ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου. «Δεν είμαι σίγουρη από ποιον προήλθε», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Μενκ Χονγκουέι εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ το Νοέμβριο του 2016, ενώ η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2020.

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού, ηλικίας 64 ετών, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης