Θρίλερ με τον Κινέζο αρχηγό της Interpol: Φέρεται ότι ανακρίνεται στην Κίνα

interpol_chief

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του Κινέζου αρχηγού της Interpol που εξαφανίστηκε σε επίσκεψη στην πατρίδα του – Κινεζική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται στην Κίνα

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η υπόθεση εξαφάνισης του Κινέζου αρχηγού της Ιντερπόλ Μενγκ Χόνγκουέι, που τα ίχνη του έχουν χαθεί από τη στιγμή από τότε που ταξίδεψε με προορισμό την πατρίδα του, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλλική αστυνομία.

Το Reuters, επικαλείται την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Morning Post, που μετέδωσε ότι σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, ο 64χρονος Μενγκ από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε στην Κίνα, βρίσκεται υπό έρευνα στην Κίνα και ανακρίνεται από τις αρχές.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η σύζυγός του επικοινώνησε με την αστυνομία της Λυών στη Γαλλία, όπου έχει την έδρα της η Interpol, καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνηση» του Μενγκ. «Αυτό είναι θέμα των αρμόδιων αρχών στη Γαλλία και την Κίνα» ανακοίνωσε ο οργανισμός. Κύρια λειτουργία της Interpol είναι η δημιουργία συνδέσεων ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις διαφορετικών χωρών για κοινοποίηση καταζητούμενων και υπόπτων.Ήταν υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα

Ο 64χρονος Μενγκ έχει περίπου 40 χρόνια εμπειρία στην ποινική δικαιοσύνη και την αστυνομία και έχει ασχοληθεί με θέματα που συνδέονται με νομικούς οργανισμούς, τον έλεγχο των ναρκωτικών και την τρομοκρατία.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα, αξίωμα που απώλεσε στο τελευταίο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος τον Απρίλιο, αναφέρει η Morning Post.

Ο Μενγκ ανέλαβε πρόεδρος της Ιντερπόλ το 2016, επιλογή στην οποία αντέδρασαν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζοντας ανησυχία ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να διώξει τους αντιφρονούντες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-salvador-ena

Δικάζεται βάσει του νόμου περί αμβλώσεων, που θεωρούνται παράνομες στην καθολική χώρα - Κύμα συμπαράστασης στη γυναίκα, που είναι σήμερα 21 ετών και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα, ενώ είχε μείνει έγκυος μετά από βιασμό

onlineporn1

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου. Η τεράστια αυτή βιομηχανία θεάματος και τα δις κέρδη, ήδη ετοιμάζεται να αντιδράσει νομικά…