Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θα κυνηγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για φοροδιαφυγή

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θα κυνηγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για φοροδιαφυγή

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να πληρώσει όλα τα χρήματα που χρωστάει στους Νεοϋορκέζους από τυχόν φοροδιαφυγή

trump_7
Νομικά μπλεξίματα και με την αυτοδιοίκηση έχει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αποκαλύψεις των New York Times ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι και τόσο αυτοδημιούργητος όσο ισχυρίζεται, αλλά κληρονόμησε από τον πατέρα του ένα ποσό που σήμερα θα είχε αξία 413 εκατ. δολαρίων και μάλιστα φοροδιέφευγε υποτιμώντας τα περιουσιακά στοιχεία.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι η πόλη θα κυνηγήσει τον Αμερικανό πρόεδρο για το ποσό που ενδεχομένως φοροδιέφυγε.

«Η πόλη της Νέας Υόρκης προσπαθεί να ανακτήσει τα χρήματα που ο Ντόναλντ Τραμπ οφείλει στους ανθρώπους της Νέας Υόρκης, τελεία», έγραψε μεταξύ άλλων στο λογαριασμό του στο twitter.



Μετά την αποκάλυψη των New York Times, που στηρίχθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδων φορολογικά και οικονομικά έγγραφα, οι υπηρεσίες για τη φορολογία της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι το θέμα θα διερευνηθεί.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεργαστεί με τις φορολογικές αρχές για την έρευνα. «Είναι μια ένδειξη ότι η κουλτούρα και ο πολιτισμός της πόλης και της πολιτείας της Νέας Υόρκης πηγαίνει πίσω δεκαετίες», υποστήριξε ο ντε Μπλάζιο, λέγοντας ότι ο Τραμπ μέσω ενός δικτύου κατάφερε να αποφύγει το είδος της ρύθμισης και της έρευνας που θα έπρεπε να του έχει γίνει.

«Η Αμερική δεν έχει αρκετά χρήματα για βετεράνους, παιδιά και ηλικιωμένους εξαιτίας πλούσιων ανθρώπων που κλέβουν στη φορολογία όπως εσύ, Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε στο twitter του.


Πάντως, ο Τραμπ αρνείται μέσω του δικηγόρου του, Τσαρλς Χάρντερ τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι 100% ψευδείς. «Δεν υπήρξε απάτη ή φοροδιαφυγή από κανέναν. Τα γεγονότα στα οποία στηρίζεται η εφημερίδα στηρίζονται σε ψευδείς καταγγελίες και είναι εξαιρετικά ανακριβή», λέει το δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης