Το Twitter επιχειρεί να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

Το Twitter επιχειρεί να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

Με νέους κανονισμούς που έθεσε σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση με τους χρήστες του

twitter-app-icon-ios
Να ανακόψει τη δράση των νεοναζί και άλλων ακραίων ομάδων επιχειρεί να σταματήσει το Twitter. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έδωσαν στη δημοσιότητα τους επικαιροποιημένους κανονισμούς λειτουργίας τους που απαγορεύουν τις αναρτήσεις οι οποίες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αποσκοπούν στην υποβάθμιση μεμονωμένων ατόμων ή ολόκληρων κοινωνικών ομάδων.

Πολλούς μήνες τώρα, οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών και ομάδες μειονοτήτων απαιτούσαν από το Twitter να υιοθετήσει πιο αυστηρούς κανονισμούς για τα φαινόμενα κακοποίησης στην πλατφόρμα. Πολλοί ήταν και εκείνοι που διαμαρτύρονταν για σοβαρές ανακολουθίες στον τρόπο που το Twitter χειρίζεται τις αναφορές, ζημιώνοντας ανθρώπους που στοχοποιούνται από τρολ και νεοναζί. Οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας που τέθηκαν σε διαβούλευση με τους χρήστες της πλατφόρμας, θα τεθούν σε ισχύ πριν την αλλαγή του έτους και θα απαγορεύουν τις αναρτήσεις που προτρέπουν ακόμα και εμμέσως σε εκδηλώσεις βίας εκτός της πλατφόρμας.

Όπως διευκρινίζει το twitter, «απάνθρωπος λόγος» είναι η γλώσσα που αντιμετωπίζει άλλους ως «λιγότερο ανθρώπους». «Συμβαίνει όταν κάποιος αρνείται τις ανθρώπινες ιδιότητες άλλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρομοίωση κοινωνικών ομάδων με ζώα ή ιούς ή ο χαρακτηρισμός τους με βάσει τα γεννητικά τους όργανα». Όλα αυτά θα απαγορευθούν. «Παράλληλα προβλέπονται απαγορεύσεις για διακρίσεις βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας, του φύλου, της ταυτότητας φύλου, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της ηλικίας, της αναπηρίας, της ασθένειας, του επαγγέλματος, των πολιτικών πεποιθήσεων και του τόπου διαμονής».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης