Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση κατά στρατιωτικής παρέλασης στο νότιο Ιράν

Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση κατά στρατιωτικής παρέλασης στο νότιο Ιράν

Οι δράστες, που σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ήταν δύο και φορούσαν στρατιωτικές στολές, άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους

iran_aina
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σήμερα στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη νοτιοδυτική πόλη Αχβάζ στο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πολλοί πολίτες» και να τραυματιστούν τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα και ένα παιδί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες, που σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ήταν δύο και φορούσαν στρατιωτικές στολές, άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους. Στη συνέχεια προσπάθησαν να πυροβολήσουν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όμως τους εξουδετέρωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Το Fars αφήνει να εννοηθεί ότι οι δράστες έχουν τραυματιστεί.

Το περιστατικό διήρκησε περίπου 10 λεπτά, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, τονίζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αχβάζ ήταν μία από τις πόλεις όπου πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαιτίας του αυξημένου κόστους ζωής.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).



Κλείσιμο
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης