Η Αυστραλία απαγορεύει με νομοσχέδιο το εμπόριο εγχώριου ελεφαντόδοντου

elephant

Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη λήψης μέτρων καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο που είχε το παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας στο περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο

Την εισαγωγή νομοσχεδίου που θα απαγορεύει το εμπόριο του εγχώριου ελεφαντόδοντου, προτείνει η Γερουσία στην Αυστραλία βασιζόμενη στα ευρήματα έρευνας.

Η 120σέλιδη έκθεση που συντάχθηκε έπειτα από έρευνα και κατατέθηκε από την αρμόδια επιτροπή, καταδεικνύει ότι οι νόμοι που ισχύουν στην Αυστραλία για το εγχώριο ελεφαντόδοντο υστερούν σε σχέση με τους αντίστοιχους νόμους που εφαρμόζονται στην Κίνα, στη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, στην Αυστραλία τα προϊόντα από ελεφαντόδοντο και κέρατο ρινόκερου που χρονολογούνται πριν από το 1975 μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο εμπορίου στην εγχώρια αγορά χωρίς ταυτοποίηση. Τα προϊόντα από το 1975 και μετά υπόκεινται στη σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (CITES).

Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη λήψης μέτρων καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο που είχε το παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας στο περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, η έκθεση προτείνει μία εξαίρεση για τα μουσικά όργανα το υλικό των οποίων περιέχει λιγότερο από 20%.

Η υπεύθυνη της έρευνας Λίζα Σάιν υποστήριξε ότι η έλλειψη εσωτερικών κανονισμών έκανε την Αυστραλία «μία αγορά για τους λαθροκυνηγούς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gerlic

Η αναμέτρηση στο Γκέρλιτς  χαρακτηριζόταν σοβαρή δοκιμασία για το γερμανικό πολιτικό σκηνικό, αφού σε αυτή θα κρινόταν αν το AfD θα κατάφερνε να εκλέξει για πρώτη φορά δήμαρχο σε πόλη της χώρας

3
debate

Οι υποψήφιοι για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης αναμετρήθηκαν μία εβδομάδα πριν από την επαναληπτική εκλογική διαδικασία που θεωρείται δοκιμασία για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν