Συντριπτική ήττα της «Μιράντα» του «Sex and the City» από τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Συντριπτική ήττα της «Μιράντα» του «Sex and the City» από τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τη Σίνθια Νίξον επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά των περασμένων εβδομάδων, που την ήθελαν να υπολείπεται πάνω από 35 μονάδες του Άντριου Κουόμο

synthia-nixon
Με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τη Σίνθια Νίξον επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά των περασμένων εβδομάδων, που την ήθελαν να υπολείπεται πάνω από 35 μονάδες του τωρινού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, στη «μάχη» για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Οι Νεοϋορκέζοι απέρριψαν την προοδευτική «Μιράντα» από το «Sex and the City» και επέλεξαν για μία ακόμη φορά τη «σίγουρη» λύση του Κουόμο, ο οποίος έχει εκτίσει ήδη δύο θητείες στο πόστο του Κυβερνήτη.

Με το 99% των ψήφων από τις χθεσινές προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών να έχει καταμετρηθεί, το ποσοστό νίκης του Κουόμο αγγίζει το 66%, έναντι του χαμηλότατου 34% της Νίξον.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η διαφορά των 33 μονάδων είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη που είχε πετύχει ο Κουόμο και το 2014, επί της τότε αντιπάλου του, Ζέφιρ Τίτσαουτ.

Ο Κουόμο σημείωσε πολύ υψηλά ποσοστά και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα του «Μεγάλου Μήλου».

Ένα λεπτό μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στις 9 το βράδυ της Πέμπτης, η «Μιράντα» δημοσίευσε μια δήλωση όπου παραδεχόταν την ήττα της.

Αργότερα, σε ομιλία της στο Cafe Omar στο Μπρούκλιν δήλωσε ευτυχισμένη που η πίεση την οποία άσκησε στον Κουόμο είχε ως αποτέλεσμα ο Κυβερνήτης να στραφεί προς τα αριστερά.

«Αλλάζαμε ριζικά το πολιτικό τοπίο στην πολιτεία. Ουσιαστικά αλλάξαμε αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς από έναν δημοκρατικό πολιτικό που θέτει υποψηφιότητα στη Νέα Υόρκη και το τι πρέπει να απαιτούμε από τους εκλεγμένους ηγέτες μας» είπε χαρακτηριστικά η Σίνθια Νίξον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης